Δευτέρα 28 Μαΐου 2018

Χάος στην Ιταλία : Ακραίες έως σοκαριστικές αντιδράσεις εναντίον του Προέδρου Ματαρέλα - η γερμανική “μαύρη” προπαγάνδα άρχισε πόλεμο λάσπης...!!!

 Ο Πρόεδρος της Ιταλίας Σέρτζιο Ματαρέλα απέρριψε τον ευρωσκεπτικιστή και υπέρμαχο της εξόδου από το ευρώ οικονομολόγο Πάολο Σαβόνα για τη θέση του Υπουργού Οικονομικών, πράγμα που ώθησε τον πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε να παραιτηθεί.

Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης δόθηκε στον επίσης οικομολόγο και πρώην υπάλληλο του ΔΝΤ Κάρλο Κοταρέλλι ο οποίος αναμένεται να ζητήσει ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης για την έγκριση του νέου προϋπολογισμού. Αν δεν εξασφαλίσει την πλειοψηφία η χώρα θα αναγκαστεί να ξαναπάει σε εκλογές μετά το καλοκαίρι.
Στο μεταξύ έχει ξεσπάσει θύελλα αντιδράσεων στο Βορρά. Οι δήμαρχοι της Λομβαρδίας απέσυραν τις φωτογραφίες του προέδρου Ματαρέλα και στο Τορίνο πλήθος συγκεντρωμένων φώναζαν για σκάνδαλο και πραξικόπημα από μεριάς των τεχνοκρατών της ΕΕ που ακυρώνει τη βούληση του Ιταλικού λαού.
Κάποιοι μάλιστα έκαναν λόγο για ανάγκη ακραίων αντίμετρων, όπως πχ την επέμβαση του στρατού. Την ίδια στιγμή εμφανίστηκαν και στα κοινωνικά μέσα πλήθος έντονων αντιδράσεων, ύβρεων και απειλών εναντίον του Προέδρου με αποκορύφωμα την υπενθύμιση από κάποιους της δολοφονίας του αδερφού του από τη μαφία το 1980.
Ταυτόχρονα έχει επέλθει χάος και στην οικονομία με ραγδαία άνοδο των spreads και κατακόρυφη πτώση του χρηματιστηρίου μέχρι και 20 μονάδες με ταυτόχρονο μηδενισμό των κερδών του τρέχοντος έτους.
Σύμφωνα με το Ιταλικό Σύνταγμα ο Πρόεδρος έχει το δικαίωμα ορισμού μελών της κυβέρνησης και δεν αναφέρεται πουθενά ότι ο πρωθυπουργός έχει το δικαίωμα να του επιβάλει τη γνώμη του. Όλες αυτές οι αρμοδιότητες δόθηκαν πολύ καιρό πριν σκόπιμα στον Πρόεδρο για δύο κυρίως λόγους. Πρώτον ως ανάχωμα στο ενδεχόμενο σχηματισμού μιας κομμουνιστικής κυβέρνησης η οποία θεωρούνταν πολύ πιθανή μετά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και δεύτερον για την αντιμετώπιση καταστάσεων ακυβερνησίας οι οποίες δεν είναι καθόλου σπάνιες στη μεταπολεμική Ιταλία η οποία έχει να επιδείξει τις πιο βραχύβιες κυβερνήσεις πανευρωπαϊκά.
Δεν είναι η πρώτη φορά που έχουμε παρόμοιες διενέξεις με αφορμή την επιλογή υπουργών. Συνέβη τόσο μεταξύ Μπερλουσκόνι και των προέδρων Σκαλφάρο και Τσιάμπι, όσο και μεταξύ Ρέντσι και Ναπολιτάνο. Ούτε είναι η πρώτη φορά που γίνεται λόγος για πρόταση μομφής εναντίον προέδρου, ιδέα που εκφράστηκε πρόσφατα από τον ηγέτη των 5 αστέρων Λουίτζι ντι Μάιο. Ποτέ όμως δεν υπερψηφίστηκε από τη βουλή ή τη γερουσία.
Λαμβάνοντας επίσης υπόψη το γεγονός ότι στις περιπτώσεις διαφωνίας μεταξύ προέδρων και πρωθυπουργών το θέμα αντιμετωπιζόταν με μια απλή αντικατάσταση των αμφισβητούμενων προσώπων με άλλα κοινής αποδοχής καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι όλη αυτή η ένταση είναι πρωτοφανής και θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί. Μάλλον δεν είναι τυχαίο το ότι τελικά παρά τη συνέχεια των διαμαρτυριών και την εξαγγελία διαδηλώσεων η ιδέα της πρότασης μομφής φαίνεται να μην τυγχάνει της υποστήριξης της Λέγκας του Βορρά και των ακροδεξιών Αδελφών της Ιταλίας. Σημειωτέον ότι η Φόρτσα Ιτάλια του Μπερλουσκόνι και το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα υπερασπίστηκαν την επιλογή του προέδρου.

/////////////////////////////////

Η γερμανική “μαύρη” προπαγάνδα άρχισε τώρα τον πόλεμο λάσπης εναντίον και της Ιταλίας


του Μάκη Χαρβαλιά

Δεν πρόλαβε να σχηματιστεί νέα κυβέρνηση στην Ιταλία και στο Βερολίνο άρχισαν τα όργανα. Με τους ίδιους ακριβώς πρωταγωνιστές που στο παρελθόν είχαν χτίσει τον μύθο του «ακαμάτη» Ελληνα, που ζει με δανεικά καλύτερα από όσο «του αρμόζει» και φορτώνει τα χρέη του στο γερμανό φορολογούμενο.
Το νέο αφήγημα έχει τίτλο «Πλούσιοι…βρωμοιταλοί».
Το ξεκίνησε, ποιος άλλος, η Bild και μόλις προχθές τη σκυτάλη παρέλαβε το τάχα μου σοβαρό «Spiegel». Οι δύο μιντιακοί πυλώνες δηλαδή της κατάμαυρης, φασιστικών προδιαγραφών, γερμανικής προπαγάνδας δολοφονίας, όχι χαρακτήρων, αλλά ολόκληρων εθνών.
Σε επίπεδο φυσικών προσώπων την πρεμιέρα έκανε εκείνος ο απεχθής «σοφός» της Μέρκελ με τη φάτσα Κουακέρου, ο Χανς Βέρνερ Σιν. Στο παρελθόν έλεγε ότι η Ελλάδα πρέπει να φύγει με τις κλωτσιές από την Ευρωζώνη γιατί είναι χώρα δεύτερης ταχύτητας που δεν θα μπορέσει ποτέ να γίνει ανταγωνιστική. Τώρα βρήκε φιλόξενη στέγη στο γνωστό για το…δάχτυλο της Αφροδίτης, “Focus” προκειμένου να χαρακτηρίσει δυσθεώρητη απειλή για την ευρωζώνη το πρόγραμμα ελάφρυνσης της λιτότητας και της φορολογίας που εξήγγειλε η νέα ιταλική κυβέρνηση.
Την σχετική κινδυνολογία είχε μεγιστοποιήσει λίγο νωρίτερα, όπως είπαμε, το “Spiegel” χαρακτηρίζοντας την Ιταλία «πυρηνική βόμβα» και τους Ιταλούς ηγέτες «θρασείς και επικίνδυνους σαν τον Βαρουφάκη»…
Και είναι βέβαιο ότι τα επόμενα 24ωρα θα ακολουθήσουν όλα τα γερμανικά μέσα, αλλά και Γερμανοί ή φιλογερμανοί αξιωματούχοι των ευρωπαικών «θεσμών» σε όλες τις βαθμίδες.

Μόνο που έχουν μπερδευτεί λιγάκι. Γιατί η Ιταλία δεν είναι Ελλάδα. Παράγει τα πάντα και κυρίως εξάγει τα πάντα! Σε εξαιρετικά υψηλές ποιότητες.
Επιπλέον όπως έχω ξαναγράψει οι μεγάλοι οικονομικοί παράγοντες της γειτονικής χώρας διαθέτουν εθνική συνείδηση και επιχειρηματικό πατριωτισμό. Όταν έρχονται τα δύσκολα ενώνονται απέναντι στην ξένη απειλή.
Κι εκεί δεν ασκούν πολιτική φαιδροί πολυλογάδες τύπου Βαρουφάκη, ούτε ευπειθείς υπάλληλοι των Γερμανών σαν τους δικούς μας.
Επιπλέον διαθέτουν σοβαρή Κεντρική Τράπεζα. Με τραπεζίτες κανονικούς και όχι…κουδουνίστρες. Αφήστε που αν χρειαστεί θα βάλει πλάτη κι ο Ντράγκι, που ως το 2019 θα είναι στην ΕΚΤ.
Δεν θα τα βγάλουν λοιπόν πέρα εύκολα οι Γερμανοί και το ξέρουν γι αυτό έχουν αρχίσει τον πόλεμο λάσπης. Σε αντίθεση με τους Έλληνες που τους φθονούν μονάχα για τις δαντελωτές τους ακτές τους Ιταλούς τους μισούν για την αισθητική και τον κοσμοπολιτισμό που εξάγουν.
Είναι τεράστια η αντίθεση της ιταλικής φινέτσας με την τραχύτητα και την απαιδευσιά των σύγχρονων Γερμαναράδων τύπου Μέρκελ. Κι αυτό δεν αντέχεται…

πηγή: hellasjournal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου