Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

«Εμφύλιος» στο Κίνημα Αλλαγής μετά το αίτημα για εκλογές...

Πιθανές διαρροές τόσο εξ αριστερών της, όσο και εκ δεξιών της προσπαθεί να κόψει η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, 

η οποία με μια οργισμένη δήλωση – παρέμβαση διαμηνύει: «ως εδώ!». Άμεση ήταν από την άλλη, η αντίδραση του Ποταμιού, το οποίο απαντά πως «δεν δεχόμαστε εντολές».
Στον απόηχο διαφορετικών τοποθετήσεων εντός του Κινήματος Αλλαγής απέναντι στο αίτημα για εκλογές, αλλά και της αναταραχής που προκλήθηκε αναφορικά με τη στάση απέναντι στο θέμα της αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια, η κ. Γεννηματά σε δήλωσή της στην ιστοσελίδα Protothema.gr, εξαπολύει ολομέτωπη επίθεση κατά όσων διαφωνούν με την κεντρική γραμμή του ΚΙΝΑΛ:  «Είμαστε αποφασισμένοι να γίνουμε πρωταγωνιστές, για να είμαστε χρήσιμοι στην πατρίδα και στον λαό. Προϋπόθεση όμως είναι η διασφάλιση της πολιτικής μας ενότητας.
Γι’ αυτό η  κοινωνική βάση της παράταξής μας που αγωνιά κι αγωνίζεται, δεν έχει καμία περαιτέρω ανοχή σε προσωπικές στρατηγικές και διχόνοια στο εσωτερικό μας. Γιατί  αλλοιώνουν την εικόνα μας, θολώνουν το πολιτικό μας στίγμα και αντικειμενικά εξυπηρετούν τα σχέδια των πολιτικών μας αντιπάλων».
Αφού τονίζει πως δεν θα ανεχθεί προσωπικές στρατηγικές, η κ. Γεννηματά προειδοποιεί πως «θα αφήσουμε πίσω όσους δεν θέλουν ή δεν μπορούν να στηρίξουν το εγχείρημα»: «Μετατρέπουν τον πλουραλισμό από πλεονέκτημα,  σε όπλο όσων θέλουν να μας πλήξουν. Έως εδώ. Αυτό δεν θα το επιτρέψω. Θα αφήσουμε πίσω όσους είτε δεν θέλουν, είτε δεν μπορούν να στηρίξουν το εγχείρημά μας. Και πολύ περισσότερο όσους αναζητούν είτε μόνο την επόμενη εκλογική στέγη, είτε την επόμενη Κυβερνητική τους θέση».
«Είμαστε δύναμη σταθερότητας και εγγυητές της προοδευτικής πολιτικής ατζέντας για την πορεία του τόπου. Ζητάμε εκλογές για να μη βρεθεί μπροστά σε νέα αδιέξοδα τετελεσμένα  ο Ελληνικός λαός, να εκφραστεί πάνω στην Εθνική Γραμμή εξόδου από την κρίση και να αποφασίσει ποιον θα επιλέξει για να οδηγήσει την Ελλάδα σε αυτή την κρίσιμη περίοδο. Έχω προσωπικά την ευθύνη και την υποχρέωση να πετύχουμε. Να έχουμε καθοριστικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις σε αυτή την κρίσιμη καμπή για την πατρίδα μας», αναφέρει σε άλλο σημείο κ. Γεννηματά.
Σε αντίστοιχα υψηλούς τόνους, ήταν η απάντηση του Ποταμιού, που σημειώνει πως το κόμμα και «ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν δέχονται εντολές από κανέναν. Οι αγώνες μας απέναντι στη λαϊκίστικη διακυβέρνηση και στον συντηρητισμό κάθε είδους, είναι σταθεροί και διαχρονικοί. Αυτές τις μάχες δίναμε πριν από τη δημιουργία του Κινήματος Αλλαγής, αυτές τις μάχες δίνουμε και τώρα. Και αυτή τη σημαία δεν θα την υποστείλουμε. Με οδηγό μας, πάντα και μόνο, τις προοδευτικές μας αξίες και τις ξεκάθαρες θέσεις μας».
Νωρίτερα σήμερα, ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης είχε πάρει ξεκάθαρες αποστάσεις από την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, αναφορικά με το αίτημά της για εκλογές. «Οι εκλογές δεν βοηθούν τώρα. Η κα Γεννηματά εκφράζει το Κίνημα Αλλαγής, είναι η πρόεδρος, αλλά πρέπει να βρούμε έναν κοινό βηματισμό και για αυτό πρέπει να είναι πιο προσεχτική. Η άποψη για εκλογές ήταν της προέδρου και κατά την άποψή μου θα έπρεπε να έχουν προηγηθεί άλλου είδους συνεννοήσεις», ανέφερε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.
Σε αυτό το συγκρουσιακό πλαίσιο, εντάσσεται και η διαρροή από τη Σεβαστουπόλεως προ ημερών μετά τη συνεδρίαση της ΚΟ και της ομάδας Πολιτικού Σχεδιασμού. Σύμφωνα με την εν λόγω διαρροή, κατά τη συνεδρίαση είχαν επισημανθεί «οι συνέπειες που θα έχουν στην οικονομική και ευρωπαϊκή πορεία της χώρας σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης». Μια (ανεπίσημη) ρητορική που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις επίσημες θέσεις του Κινήματος, περί ανάγκης εκλογών και προβλημάτων στην οικονομία…
Πηγές της ΔΗΜΑΡ, σχολιάζοντας το εκρηκτικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί, τόνιζαν την ανάγκη, οι διαφορετικές προσεγγίσεις να αντιμετωπίζονται εντός οργάνων και όχι δημοσίως: «Οι διαφορετικές προσεγγίσεις αντιμετωπίζονται με συλλογικές διαδικασίες και τακτικές συνεδριάσεις των οργάνων του Κινήματος Αλλαγής.Τα όποια προβλήματα δεν λύνονται με δημόσιες αντιπαραθέσεις».

ΠΑΝ.ΒΕΛ.  NEWPOST.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου