Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

«Καλοί οι ΑΝΕΛ αλλά... έχουμε ιδεολογικές συγγένειες με το Κίνημα Αλλαγής»...

«Η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ, παρά τις μεγάλες διαφορές που έχουμε σε πολλά κοινωνικά και άλλα θέματα, εκ του...
αποτελέσματος κρίνεται επιτυχής, διότι περάσαμε πολλά δύσκολα θέματα στα οποία είχαμε διαφωνίες, με αμοιβαία κατανόηση και σεβασμό.  

Από την άλλη πλευρά, είναι σαφές ότι υπάρχουν μεγαλύτερες συγγένειες ιδεολογικές, όπως αποδείχθηκε και χθες στη Βουλή, σε ένα ευρύ φάσμα κοινωνικών μεταρρυθμίσεων, θέματα δικαιωμάτων κ.ά. με το Κίνημα Αλλαγής». Αυτό επεσήμανε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης σε συνέντευξή του σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm, ενώ σε ερώτηση εάν αισθάνεται άνετα όταν ένας εταίρος βουλευτής έχει ομοφοβικές απόψεις, απάντησε: «Δεν αισθάνομαι καθόλου άνετα, το γνωρίζετε αυτό και το φαντάζεστε».


Ο κ. Σταθάκης ανέφερε ότι η συμφωνία για την ιδιωτικοποίηση των Ελληνικών Πετρελαίων θα έχει ασφαλιστικές δικλείδες προκειμένου για να αποφευχθεί μια «κερδοσκοπική» αγορά έναντι ενός μακροχρόνιου επενδυτή που είναι και η επιθυμητή λύση αυτού του θέματος, ενώ επανέλαβε επίσης ότι το κράτος δεν θα πουλήσει το σύνολο των μετοχών του, ενώ στον τομέα των υδρογονανθράκων ο ιδιώτης θα έχει τη μειοψηφία.

Αναφέρθηκε στις επενδύσεις στον τομέα της ενέργειας (TAP, ΔΕΣΦΑ, ΔΕΗ, διασυνδέσεις κ.ο.κ.) επισημαίνοντας ότι «ο ενεργειακός κλάδος μετατρέπεται σε ένα πεδίο στο οποίο η προσέλκυση των ξένων επενδύσεων είναι πολύ υψηλή και θα συνεχιστεί τους επόμενους μήνες».

Για τις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς ανέφερε ότι η Ελλάδα θέλει να κλείσει το πρόγραμμα στις 21 Ιουνίου, ενώ σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο να μην εφαρμοστούν οι συμφωνίες με τους θεσμούς μετά τη λήξη του μνημονίου ο υπουργός ανέφερε ότι «θα ήταν αυτοκτονικό για την κυβέρνηση να αφήσει να εννοηθεί ότι θα συμβεί» και ότι οι δεσμεύσεις της κυβέρνηση έχουν πολύ υψηλό βαθμό αξιοπιστίας και γι΄ αυτό τα επιτόκια στα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου αποκλιμακώνονται.

Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου