Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

Στα άκρα η σύγκρουση κυβέρνησης - Δικαιοσύνης εν μέσω πυρών από την αντιπολίτευση...!!!

«Κόκκινο» έχει χτυπήσει η κόντρα κυβέρνησης και δικαστών, η οποία πλέον έχει λάβει πολιτικές διαστάσεις.

Μετά την σκληρή ανακοίνωση που εξέδωσε η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων με αφορμή παρεμβάσεις κυβερνητικών παραγόντων στο έργο της αλλά και δημοσίευμα εφημερίδας σχετικά με τον ρόλο του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, Χαράλαμπου Αθανασίου στην υπόθεση εμπόρου ναρκωτικών, Μέγαρο Μαξίμου και Νέα Δημοκρατία επιδόθηκαν σε ένα πολιτικό μπρα ντε φερ, με ανακοινώσεις που εξέδωσαν.
Υπενθυμίζεται πως μεταξύ άλλων, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων καταγγέλει επιχείρηση υποταγής και χειραγώγησης της Δικαιοσύνης από την κυβέρνηση, με στόχο να καμφθεί η ανεξάρτητη και συνταγματικά κατοχυρωμένη λειτουργία του θεσμού.
Μάλιστα, συγκρίνουν τις μεθόδους που ακολουθούνται με αυτές που ακολουθούν οι κυβερνήσεις στην Πολωνία και την Τουρκία.
Το Μέγαρο Μαξίμου, απαντώντας στις καταγγελίες, χαρακτήρισε την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, «ως επαγγελματικό σωματείο, να μην παρασύρεται σε ρόλο γραφείου Τύπου της ΝΔ» και καλεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα τον κ. Μητσοτάκη να απαντήσουν ευθέως για τον πρώην υπουργό και στενό του συνεργάτη θέτοντας το ερώτημα: Έδωσε ο κύριος Αθανασίου χάρη σε έμπορο κοκαΐνης; Ελέγχονται από τη Δικαιοσύνη συνεργάτες του μετά από καταθέσεις για πιθανό χρηματισμό;».
Από την πλευρά της, η Νέα Δημοκρατία κάλεσε τον πρωθυπουργό να συνειδητοποιήσει «τις βαριές του ευθύνες και να σταματήσει τον ολισθηρό δρόμο της χειραγώγησης της ελληνικής Δικαιοσύνης». Παράλληλα, τόνισε πως η ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων αποτελεί ένα ισχυρό μήνυμα εγρήγορσης προς όλους τους Έλληνες πολίτες, καθώς, «όταν οι Έλληνες δικαστές αισθάνονται διαρκείς παρεμβάσεις από την κυβερνητική εξουσία, η Δημοκρατία στη χώρα μας δεν βρίσκεται σε καλό δρόμο.
Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία κατηγορεί την Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων ότι ανέλαβε ρόλο υπεράσπισης της ΝΔ «για τις καταγγελίες που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας για τον πρώην υπουργό κ. Αθανασίου και τους συνεργάτες του πρώην δικαστικούς, οι οποίοι φέρονται να αποφυλάκιζαν με μεθοδεύσεις από εμπόρους ναρκωτικών μέχρι καταχραστές δημοσίου χρήματος».

Χ. Αθανασίου: Θα προσφύγω στη Δικαιοσύνη

Ο Χαράλαμπος Αθανασίου, πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής Λέσβου της ΝΔ, σε δήλωση του προειδοποιεί με προσφυγή στη Δικαιοσύνη.
«Για τις αθλιότητες του ΣΥΡΙΖΑ και των οργάνων του, η απάντηση είναι μία, Άμεση προσφυγή στη Δικαιοσύνη για μια ακόμα φορά», αναφέρει  χαρακτηριστικά.
Σήμερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Αθανασίου τόνισε πως «οι δικαστές θα αντιστέκονται με οποιαδήποτε κυβέρνηση» και πρόσθεσε πως «αυτά νέα παιδιά που είναι σήμερα στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων δεν υπηρετούν τα κόμματα». 
Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης, η κυβέρνηση με τις επιθέσεις της εναντίον της δικαιοσύνης αναζητεί "άλλοθι". «Προσπαθούν να πουν ότι η δικαιοσύνη βγάζει αποφάσεις υπέρ της εργοδοσίας ενώ ξέρουν ότι ο Άρειος Πάγος έχει δημιουργήσει με τις αποφάσεις του την πιο φιλεργατική νομολογία», είπε. 
Ο κ. Αθανασίου διέψευσε ότι έδωσε χάρη σε έμπορο ναρκωτικών λέγοντας ότι υπήρξε ομόφωνη απόφαση του συμβουλίου χαρίτων, την οποία ο ίδιος ως υπουργός την υπέγραψε ως όφειλε και την παρέπεμψε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος ήταν ο μόνος αρμόδιος να δώσει χάρες.
Όπως είπε ο συγκεκριμένος κρατούμενος αφέθηκε ελεύθερος όχι με εκείνη τη χάρη, αλλά αργότερα, με αποφάσεις των δικαστικών συμβουλίων.

«Πυρά» από την αντιπολίτευση

«Οι παρακρατικοί μηχανισμοί πρέπει να ξηλωθούν», ζητά με ανακοίνωσή του το Ποτάμι, σε συνέχεια όσων δήλωσε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.
Αναλυτικά: «Και μόνο η σύγκριση της Ελλάδας με την Τουρκία του Ερντογάν και την Πολωνία συνιστά ένα ηχηρό σήμα για το οποίο δεν επιτρέπεται σε καμιά δημοκρατική δύναμη να αδιαφορήσει. Τα όσα επίσης βαρύτατα καταγγέλονται περί χρησιμοποίησης “έμμισθων κονδυλοφόρων” και “σκευωρών” δείχνουν τη λειτουργία ενός παρακρατικού μηχανισμού με βάση κυβερνητικό σχέδιο. Δίχως διάκριση των εξουσιών δεν μπορεί να λειτουργήσει η Δημοκρατία. Οι παρακρατικοί μηχανισμοί πρέπει να ξηλωθούν. Τα σχέδια που παραπέμπουν σε αυταρχικά καθεστώτα δεν πρέπει να περάσουν», αναφέρει η ανακοίνωση.
«Με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ υπάρχει πρόβλημα δημοκρατίας στον τόπο, σχολίασε το ΠΑΣΟΚ.
«Τον τελευταίο καιρό, όλες οι Ενώσεις των δικαστών όλων των κλάδων, έχουν επισημάνει τις μεθοδικές και στοχευμένες επιθέσεις στη δικαιοσύνη από την Κυβέρνηση. Με στόχο τη χειραγώγηση και την αιχμαλωσία των δικαστών και της δικαιοσύνης. Αυτές οι επιθέσεις δεν αφορούν μόνο τη δικαιοσύνη, αλλά κάθε Ανεξάρτητη αρχή και εξουσία. Καθεστωτικές λογικές και πρακτικές» προσθέτει το κόμμα στην ανακοίνωσή του.

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου