Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

Η πορεία του αντικυβερνητικού μετώπου και ο Κυριάκος Μητσοτάκης...!!!


Στη στρατηγική του αντικυβερνητικού μετώπου από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα  

πρόκειται να επιμείνει ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης
Με αιχμή του δόρατος το αίτημα για κάλπες άμεσα, στόχος του δεν είναι μόνο η πίεση προς την κυβέρνηση Τσίπρα να παραιτηθεί και να προκηρύξει εκλογές, αλλά και να δημιουργήσει και τις βάσεις για μετεκλογικές συνεργασίες, αν και αυτό θα καθοριστεί από το αποτέλεσμα που θα υπάρξει. 
Μεγάλο κομμάτι της συγκεκριμένης στρατηγικής είναι οι καλές σχέσεις που διατηρεί ο ίδιος με το χώρο της κεντροαριστεράς και οι οποίες επισφραγίστηκαν με την παρουσία του στο Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.
Με την κίνηση αυτή θέλησε να στείλει ένα σαφές μήνυμα συναντίληψης των δυνάμεων του δημοκρατικού τόξου, με επίκεντρο την κοινή αντίθεση που υπάρχει απέναντι στην καταστροφική πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά και στον καθεστωτικό τρόπο που αντιλαμβάνονται την άσκηση της εξουσίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το τελευταίο διάστημα κοινοβουλευτικά η Δημοκρατική Συμπαράταξη, το Ποτάμι και η Ένωση Κεντρώων στηρίζουν ή εκδηλώνουν ανάλογες πρωτοβουλίες, όπως αυτές που ανέλαβε η ΝΔ, κατά των παρεμβάσεων Πάνου Καμμένου στη Δικαιοσύνη ή του plan Β του Γιάνη Βαρουφάκη. Μόλις πρόσφατα, στην τελευταία συνεδρίαση της Π.Ε. της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης απηύθυνε κάλεσμα προς όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις του τόπου να ενωθούν, ώστε να μην επιτραπεί στην κυβέρνηση να υλοποιήσει τα «σχεδόν καθεστωτικού χαρακτήρα σχέδιά της».

Υπενθυμίζεται πάντως, πως ο κ. Μητσοτάκης είχε επιχειρήσει να ξεκινήσει τη συγκρότηση ενός κοινού μετώπου κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, εδώ και καιρό. Η πρώτη συντονισμένη προσπάθεια ήταν το Νοέμβριο του 2016. Τότε με μια σειρά δημόσιων παρεμβάσεων και σε εκδηλώσεις (όπως στην παρουσίαση του βιβλίου του Γ. Παγουλάτου) και από το βήμα της Βουλής, είχε απευθυνθεί προς τα κόμματα του κέντρου για συστράτευση απέναντι στη συγκυβέρνηση. Απευθυνόμενος προς Δημοκρατική Συμπαράταξη, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων είχε ζητήσει να βάλουν τέλος στις ίσες αποστάσεις και να πάρουν θέση.

«Δεν υπάρχει πολυτέλεια ουδέτερης στάσης» είχε πει τότε, μιλώντας για ιστορικές ευθύνες όλων. Μίλησε για μια «δημιουργική επανάσταση» και πρότεινε μια συμμαχία «κατά του λαϊκισμού, της ανευθυνότητας και του τυχοδιωκτισμού της κυβέρνησης». Η ανταπόκριση τότε από τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης δεν ήταν θετική. Ωστόσο σήμερα τα δεδομένα έχουν αλλάξει.

Το επόμενο βήμα έγινε με τις συναντήσεις που είχε ζητήσει και πραγματοποίησε ο πρόεδρος της ΝΔ, με τη Φώφη Γεννηματά, τον Δημήτρη Κουτσούμπα, τον Σταύρο Θεοδωράκη και τον Βασίλη Λεβέντη. Κοινός τόπος σε όλες τις συναντήσεις ήταν ότι «θα πρέπει να φύγει αυτή η κυβέρνηση».

Σύμφωνα με στενό συνεργάτη του κ. Μητσοτάκη, η κοινωνία πλέον είναι απέναντι στους κ.κ. Τσίπρα και Καμμένο και την κυβέρνησή τους, γεγονός που είναι αντιληπτό από όλους. Στο περιβάλλον αυτό, λένε από την οδό Πειραιώς, ο πρόεδρος της ΝΔ δεν μπορεί να παραμείνει θεατής. «Είναι μέσα στην κοινωνία και με τις περιοδείες του δίνει έμφαση ιδιαίτερα στα λαϊκά στρώματα και παράλληλα παίρνει πρωτοβουλίες και στο κέντρο του πολιτικού συστήματος», τονίζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου