Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

Οι τρεις κρίσιμοι σταθμοί... !!!

Οι επόμενοι κρίσιμοι σταθμοί είναι το Euro Working Group αυτής της εβδομάδας, η 9η Ιανουαρίου και η 23η Ιανουαρίου.

Στο...
EWG, η Αθήνα ευελπιστεί ότι, μετά και την πίεση Κομισιόν - Παρισιού, θα αρθεί το casus belli Σόιμπλε για το επίδομα στους συνταξιούχους και θα δοθεί το πράσινο φως για να ξεπαγώσουν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος. Σ’ αυτή την κατεύθυνση θεωρεί η κυβέρνηση ότι δείχνει και η χθεσινή διαπίστωση Ρέγκλινγκ πως οι παροχές στους συνταξιούχους «δεν αναμένεται να αλλάξουν σημαντικά τους στόχους για το 2017 και το 2018».


Μια τέτοια εξέλιξη θα επέτρεπε την επιστροφή των εκπροσώπων των δανειστών στην Αθήνα την εβδομάδα που ξεκινά την 9η Ιανουαρίου για να κλείσουν, σε τεχνικό επίπεδο, οι εκκρεμότητες της αξιολόγησης.

Το ίδιο «καλό σενάριο» θέλει την τελική πολιτική συμφωνία για την αξιολόγηση στο Eurogroup της 23ης Ιανουαρίου - πάντοτε χωρίς νέα μέτρα, και ανεξαρτήτως του εάν έως τότε θα έχει λάβει το ΔΝΤ τις αποφάσεις του για τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα.

Σε διαφορετική περίπτωση, απειλείται το ορόσημο του Μαρτίου για ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ, η Ευρώπη μπαίνει στον πιο απρόβλεπτο εκλογικό κύκλο των τελευταίων δεκαετιών, και όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά…

πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου