Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

«Καυτή» εβδομάδα... «Αγώνας δρόμου» μέχρι το Eurogroup της 26ης Ιανουαρίου...!!!

Δύσκολες θα είναι οι επόμενες ημέρες, μέχρι και τα Χριστούγεννα για την κυβέρνηση η οποία αναμένεται να έρθει αντιμέτωπη, τόσο με...
 
τις θέσεις των δανειστών για το ελληνικό πρόγραμμα, καθώς και με τον αντίκτυπο των εξαγγελιών του Έλληνα πρωθυπουργού.

Μπορεί οι εκπρόσωποι των Θεσμών να αποχώρησαν την περασμένη εβδομάδα από την Αθήνα, αλλά οι διεργασίες συνεχίζονται.

Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να αρχίσουν οι τεχνικές διαβουλεύσεις και τηλεδιασκέψεις του Euro-working Group, που θα έχουν ως στόχο να παρουσιάσουν κάποια πρόοδο μέχρι το επόμενο Eurogroup στις 26 Ιανουαρίου.


Την ίδια ώρα την στιγμή που η κυβέρνηση, δεν δείχνει να κάνει ούτε βήμα πίσω σε σχέση με τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα για συνταξιούχους και νησιώτες, προβληματισμός επικρατεί για την προσωρινή αναστολή στην εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος. Η Αθήνα αναμένει μέσα στην εβδομάδα και την επίσημη τοποθέτηση των Θεσμών.

Αύριο Δευτέρα θα κατατεθεί και η τροπολογία με την οποία υλοποιείται η εξαγγελία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά που έχουν επωμισθεί τον κύριο όγκο των προσφυγικών ροών προς την χώρα μας αναμένεται να κατατεθεί αύριο στη Βουλή.

Για τη συγκεκριμένη τροπολογία ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως είχε προαναγγείλει την περασμένη Τετάρτη, θα υποβάλει αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας.

Η τροπολογία θα κατατεθεί στο πολυνομοσχέδιο των υπουργείων Οικονομικών και Δικαιοσύνης για το πτωχευτικό δίκαιο, το πλαστικό χρήμα και την οικειοθελή αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων που συζητείται από την Παρασκευή στην Ολομέλεια της Βουλής. Με αυτήν αναστέλλεται η αύξηση του ΦΠΑ σε όλα τα νησιά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και των Δωδεκανήσων, δηλαδή όλων των νησιών που έχουν σηκώσει το βάρος της προσφυγικής κρίσης...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου