Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

Πυρ ομαδόν της αντιπολίτευσης για την επιστολή Τσακαλώτου... !!!

Λάδι στη φωτιά της πολιτικής αντιπαράθεσης έριξε η δημοσιοποίηση της επιστολής του Υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, στους επικεφαλής του Eurogroup και του ESM.

«Από σήμερα η...
έννοια εξευτελισμός έχει ονοματεπώνυμο: Ευκλείδης Τσακαλώτος και Αλέξης Τσίπρας. Θα ήταν δικό τους πρόβλημα, αλλά, δυστυχώς, είναι ο Υπουργός Οικονομικών και ο Πρωθυπουργός της χώρας», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας.

Κάνει λόγο για «επιστολή μετάνοιας, επιστολή υποτέλειας, επιστολή παραδοχής», σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι:


«Όλοι τώρα καταλαβαίνουν γιατί έκρυβαν την επιστολή, την οποία έδωσε στη δημοσιότητα, μετά από την πίεση της Νέας Δημοκρατίας και αφού είχε διαρρεύσει στα Μ.Μ.Ε.

Σε αυτήν ο κ. Τσακαλώτος και ο κ. Τσίπρας ζητούν συγγνώμη για το εφάπαξ – βοήθημα στους συνταξιούχους. Και δεσμεύονται ότι δεν πρόκειται να δοθεί ξανά στο μέλλον ανάλογο βοήθημα. Επαναλαμβάνουν πέντε φορές, ότι θα κάνουν τα πάντα για να τηρήσουν τις μνημονιακές δεσμεύσεις τους, κόβοντας ξανά τις συντάξεις».

Ο κ. Κικίλιας επισημαίνει πως πρόκειται επίσης για «επιστολή επιβεβαίωσης ότι ο κ. Τσίπρας είναι τελικά ο καλύτερος σύμμαχος των ακραίων κύκλων των δανειστών, εγκλωβίζοντας τη χώρα σε συνεχιζόμενη λιτότητα με αντάλλαγμα την παραμονή του στην εξουσία».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ καταλήγει λέγοντας πως ο κ. Τσίπρας «είναι υπόλογος στα μάτια των δοκιμαζόμενων Ελλήνων. Όσο γρηγορότερα φύγει τόσο καλύτερο για τη χώρα».

ΚΚΕ: Άλλοθι για τα νέα σκληρά μέτρα

«Η επιστολή Τσακαλώτου όχι μόνο επιβεβαιώνει ότι το εφάπαξ βοήθημα ήταν το άλλοθι για τα νέα σκληρά μέτρα που έρχονται απ’ τη νέα χρονιά, αλλά και ότι οι μισθοί, οι συντάξεις και συνολικά τα λαϊκά δικαιώματα θα βρίσκονται διαρκώς υπό την απειλή της επίτευξης των ματωμένων πλεονασμάτων, τη στιγμή που το κεφάλαιο παραμένει στο απυρόβλητο», αναφέρει το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ για τη δημοσιοποίηση της επιστολής Τσακαλώτου.

Το Ποτάμι: Επιστολή μετάνοιας – μνημείο διγλωσσίας
«Η επιστολή μετάνοιας του κ. Τσακαλώτου είναι μνημείο της κυβερνητικής διγλωσσίας: άλλα στους Έλληνες, άλλα στους εταίρους», υπογραμμίζει το Ποτάμι.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε επισημαίνει ότι:

Ο κ. Τσίπρας όταν ανακοίνωσε το έκτακτο βοήθημα, μίλησε για υλοποίηση της υπόσχεσης για 13η σύνταξη. Στην επιστολή αναφέρεται ρητά ότι δόθηκε μια φορά και δεν θα ξαναδοθεί.

Η αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά ειπώθηκε ότι θα εφαρμοστεί όσο διαρκεί η προσφυγική κρίση. Στην επιστολή λέγεται καθαρά ότι θα ισχύσει μόνο για το 2017.
Ο κ. Τσακαλώτος αναλαμβάνει τη δέσμευση για ενεργοποίηση του “κόφτη” στις συντάξεις σε περίπτωση που οι δημοσιονομικοί στόχοι για το 2016 δεν επιβεβαιωθούν. Αυτά που έδωσε δηλαδή ενδέχεται να τα πάρει πίσω ξανά από τις συντάξεις.
Ο στόχος για πλεόνασμα 3.5% παραμένει για το 2018, γεγονός που σημαίνει ότι η διαμάχη ΔΝΤ-ευρωπαίων λήγει εις βάρος μας αφού για να καλυφθεί ο στόχος το πιθανότερο είναι ότι θα χρειαστεί ενεργοποίηση του «κόφτη». Η αναφορά στον “κόφτη” είναι σαφής στο κείμενο της επιστολής.
Η Κυβέρνηση μόλις τώρα και ύστερα από πίεση των εταίρων αναλαμβάνει τη δέσμευση απέναντί τους να κατευθυνθούν πόροι από ενδεχόμενη υπέρβαση των στόχων στο Ελάχιστο Εισόδημα Αλληλεγγύης και σε φορολογικές ελαφρύνσεις. Αυτό είναι κάτι που θα έπρεπε να γίνει από την ίδια την ελληνική κυβέρνηση, αντί να αναγκάζεται να το κάνει.
Αφού ο κ. Τσακαλώτος λέει απολογητικά “δεν θα το ξανακάνουμε”, αναλαμβάνει τη δέσμευση οποιαδήποτε νέα κίνηση τέτοιου είδους να γίνει μόνο ύστερα από την έγκριση των εταίρων.

«Δεν περιμέναμε τίποτα διαφορετικό. Οι πολίτες έχουν μάθει πλέον ότι ο κ. Τσίπρας και οι Υπουργοί του χρησιμοποιούν βαρύγδουπες εκφράσεις για εσωτερική κατανάλωση την ίδια στιγμή που αναλαμβάνουν νέες δεσμεύσεις», καταλήγει η ανακοίνωση του Ποταμιού.

ΔΗΜΑΡ

Ανακοίνωση σχετικά με την επιστολή Τσακαλώτου, εξέδωσε και η ΔΗΜΑΡ. Στην οποία, τονίζεται:

«H επιστολή του Υπουργού Οικονομικών στους δανειστές αποδεικνύει για άλλη μία φορά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση του στο εξωτερικό το παίζει νομοταγής και «σφάξε με αγά μου να αγιάσω» και στο εσωτερικό το παίζει «νταής και βαρύμαγκας». Οι πολίτες όμως έχουν πλέον και γνώση και κρίση»!..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου