Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

Ενοχη η Κριστίν Λαγκάρντ...για την υπόθεση Ταπί...!!!

Ενοχη κρίθηκε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Κριστίν Λαγκάρντ, για την υπόθεση Ταπί.
 Δεν...


θα της επιβληθεί ποινή, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μεταδίδουν τα γαλλικά ΜΜΕ, ενώ οι δικηγόροι της πρώην Γαλλίδας υπουργού δήλωσαν ότι θα ασκήσουν έφεση.

Η 60χρονη πρώην υπουργός υποστήριξε στο δικαστήριο πως δεν διέπραξε οτιδήποτε παράνομο όταν ενέκρινε το 2008 την καταβολή αποζημίωσης στον επιχειρηματία Μπερνάρ Ταπί, ύψους 403 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο της διαιτησίας για τη διευθέτηση της διένεξής του με την τότε κρατική τράπεζα Κρεντί Λιονέ, η οποία έχει σήμερα κλείσει, για την πώληση των μετοχών του στην εταιρεία αθλητικών ειδών Adidas.
«Ο κίνδυνος της απάτης μου διέφυγε εντελώς» δήλωσε η ίδια στο δικαστήριο την περασμένη Παρασκευή, ενώ η  φωνή της έσπασε για λίγα λεπτά όταν δήλωσε, συγκρατώντας έναν λυγμό: «Αυτές οι πέντε ημέρες της δίκης βάζουν τέλος σε μια δοκιμασία πέντε ετών την οποία βιώνουν ο σύντροφός μου, οι γιοι μου, τα αδέλφια μου που βρίσκονται στην αίθουσα».


Ο εισαγγελέας είχε προτείνει την απαλλαγή της.

Η Κριστίν Λαγκάρντ αντιμετώπιζε κατηγορίες ότι επέτρεψε «από αμέλεια» την κατάχρηση κρατικών κεφαλαίων ύψους 400 εκατομμυρίων ευρώ όταν ήταν υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας.

Η υπόθεση που επέτρεψε στον επιχειρηματία Μπερνάρ Ταπί να λάβει περισσότερα από 400 εκατομμύρια ευρώ το 2008 συνιστά ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά σκάνδαλα επί προεδρίας του Νικολά Σαρκοζί (2007-2012).

Η πρώην υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών (2007-2011), ήταν αντιμέτωπη με ποινή φυλάκισης έως ενός έτους και πρόστιμο ύψους 15.000 ευρώ....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου