Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

Ένοπλος δολοφόνησε τον Ρώσο πρέσβη στην Άγκυρα...!!!

Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην Τουρκία δολοφονήθηκε από πυρά αγνώστου στην Άγκυρα,  

μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

 Το περιστατικό έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια εικαστικής έκθεσης, ανέφεραν πηγές της ρωσικής πρεσβείας στην Hurriyet.
Ο Αντρέι Καρλόφ πυροβολήθηκε από όπλο την ώρα που πραγματοποιούσε ομιλία, ανέφερε η πρεσβεία, και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις πίσω από την επίθεση φαίνεται να είναι ακραία ισλαμικά στοιχεία.


Όπως φαίνεται από την φωτογραφία, ο άνδρας που κρατά το πιστόλι φέρεται να είναι ο δράστης της επίθεσης.


Η επίθεση έρχεται μία ημέρα πριν τις συνομιλίες του τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου με τον ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ και με τη συμμετοχή του Ιράν για την κρίση στη Συρία.
Σύμφωνα με το NTV, στην επίθεση τραυματίστηκαν ακόμη 3 άτομα. Το CNN Turk μετέδωσε επίσης πως ο δράστης βρίσκεται ακόμα στο κτίριο και δεν έχει οδηγηθεί ακόμη στο νοσοκομείο. Στο σημείο μετά την επίθεση κατέφτασαν τουρκικές ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας οι οποίες και εξουδετέρωσαν τον δράστη. 
Στο μεταξύ, τον γύρο του κόσμου κάνει συγκλονιστικό βίντεο από τη στιγμή της δολοφονίας του πρεσβευτή.

Συγκλονιστικές μαρτυρίες

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που επικαλούνται τουρκικά ΜΜΕ, ο δράσης φορούσε μαύρο κοστούμι και στεκόταν πίσω από τον πρεσβευτή. «Νομίζαμε ότι ήταν μέλος της συνοδείας ασφαλείας του, και τότε πυροβόλησε στον αέρα. Μετά πυροβόλησε τον πρέσβη», ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, ο δράστης φώναξε «ο Αλλάχ είναι μεγάλος», είπε στη συνέχεια πως έκανε την πράξη αυτή ως αντίποινα για τις ρωσικές επιχειρήσεις στο Χαλέπι, και ζήτησε να βγουν οι συγκεντρωμένοι έξω από το χώρο. «Στη συνέχεια έριξε μερικές ακόμη σφαίρες στον ξαπλωμένο πρέσβη», ανέφερε. 
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο δράστης φέρεται να εισήλθε στο χώρο δείχνοντας αστυνομική ταυτότητα.
Στο σημείο φέρεται κατά δημοσιεύματα που επικαλείται το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik να έφθασε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας.
Μετά την επίθεση ακολούθησε πανικός στο σημείο. Συγκλονιστικά βίντεο από τον χώρο των πυροβολισμών δείχνουν τη γυναίκα του πρεσβευτή να κλαίει με λυγμούς, ενώ στο δεύτερο πλάνο φαίνονται οι συγκεντρωμένοι σε κατάσταση σοκ.  
Ο Αντρέι Καρλόφ εκπροσωπεί τη Ρωσία στην Τουρκία από το 2013.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου