Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Ο Χριστοδουλάκης αναλαμβάνει επικεφαλής της ομάδας για το χρέος...!!!


Υπό μια έννοια ο ανασχηματισμός άρχισε. Η παρουσία του Νίκου Χριστοδουλάκη δίπλα στον Γιώργο Σταθάκη κατά τη χθεσινή συνε4δρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής 

(ακριβέστερα, της Υποεπιτροπής της που εξετάζει το ζήτημα του χρέους) προαναγγέλλει μια προσέγγιση που λίαν συντόμως θα λάβει σάρκα και οστά. Ο Αλέξης Τσίπρας, όπως αναφέρουν σήμερα τα Νέα, ίσως θα επιθυμούσε να συμμετάσχει ο πρώην τσάρος της Οικονομίας κατά τη δεύτερη περίοδο Σημίτη στο νέο κυβερνητικό σχήμα, αλλά πληροφορείται ότι η θέση για την οποία προαλείφεται είναι του επικεφαλής της ελληνικής ομάδας που θα συγκροτηθεί για τη διευθέτηση του χρέους.
Ο πρώην υπουργός φέρεται ότι ζύγισε σχετικές προτάσεις για την αξιοποίησή του  και έκρινε ότι θα είναι πιο χρήσιμος στην εθνική επιτροπή που θα χειριστεί και τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους – πιστωτές.
Πηγές αναφέρουν ότι στο παρασκήνιο οι συζητήσεις είχαν ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο του 2015, όταν ο Χριστοδουλάκης είχε οριστεί – όχι τυχαία – υπουργός Ανάπτυξης στην υπηρεσιακή κυβέρνηση που διενήργησε τις εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου