Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Ανάμεσα στο Συνέδριο και τον ανασχηματισμό ο Αλέξης Τσίπρας...!!!

Απολογισμός για το τρίτο μνημόνιο αλλά και προοπτική για την πορεία της χώρας θα δώσει στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρας

Της Ελένης Καλογεροπούλου

Τα χαρτιά του για το κόμμα αλλά και για την κυβέρνηση αναμένεται να ανοίξει ο Αλέξης Τσίπρας σήμερα το βράδυ ανοίγοντας τις εργασίες του 2ου Τακτικού Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί στο τι είδους κόμμα πρέπει να είναι πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ, ανταποκρινόμενος στις ανάγκες της κοινωνίας και θα ζητήσει από τα μέλη και τα στελέχη του κόμματός του να αφουγκραστούν περισσότερο τα αιτήματα και την φωνή των πολιτών.
Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να αναφερθεί και στο έργο της κυβέρνησης του, αναφερόμενος στις δύσκολες συνθήκες, τις οποίες κλήθηκαν τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να υπηρετήσουν την πατρίδα.
Φυσικά θα κάνει απολογισμό για το τι έγινε από το προηγούμενο έκτακτο Συνέδριο μέχρι σήμερα, για τους συμβιβασμούς, αλλά και τις προσδοκίες που θέτει η κυβέρνησή του, ώστε η χώρας να επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούς μέσα στο 2017.
Εντωμεταξύ, τα τελευταία 24ωρα έχει αναζωπυρωθεί το θέμα του ανασχηματισμού, άλλοι ισχυρίζονται ότι τα σενάρια αυτά έχουν πέσει στο τραπέζι προκειμένου να συγκρατηθούν οι έντονες αντιδράσεις που αναμένεται να υπάρξουν από κάποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ συγκεκριμένα, ενώ άλλοι ισχυρίζονται ότι ο πρωθυπουργός ετοιμάζεται για έναν νέο συμβιβασμό προκειμένου να προχωρήσει το θέμα του χρέους. Φυσικά, υπάρχει και το σενάριο που θέλει τον Αλέξη Τσίπρα να ανανεώνει κόμμα και κυβέρνηση μαζί. Πάντα υπάρχουν τα εύλογα ερωτήματα, όπως τι είδους ανασχηματισμός θα είναι αυτός, πώς θα αντικατασταθούν κάποια κυβερνητικά στελέχη, τα οποία συμμετέχουν στην διαπραγμάτευση, ενώ αυτή δεν έχει τελειώσει, αλλά και γιατί υπάρχει αυτή η βιασύνη για την αλλαγή του κυβερνητικού σχήματος.

parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου