Τρίτη 22 Ιουνίου 2010
Παζάρι για λίστες και Γραμματέα ...!!!
Εντονος διαγκωνισμός είναι σε πλήρη εξέλιξη στο «γαλάζιο» παρασκήνιο για τον έλεγχο της νέας Πολιτικής Επιτροπής (πρώην ΚΕ) της Νέας Δημοκρατίας που θα προκύψει την προσεχή Κυριακή από το 8ο Συνέδριο του κόμματος. Την ίδια στιγμή κορυφώνονται οι συζητήσεις στη Ρηγίλλης για το πρόσωπο που θα εκλεγεί στη θέση του Γραμματέα, αναλαμβάνοντας τα ηνία από τον απερχόμενο κ. Ελ.Ζαγορίτη. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει οριστική απόφαση για το πρόσωπο του Γραμματέα, καθώς ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντ.Σαμαράς δεν έχει καταλήξει σε συγκεκριμένο πρόσωπο. Τα δύο στελέχη που.΄.. ... προκρίνονται από πολλούς βουλευτές ως υποψήφιοι για επιλογή είναι οι κκ. Ευρ. Στυλιανίδης και Α. Λυκουρέντζος , ενώ αποδυναμώνεται εσωτερικά η υποψηφιότητα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου κ. Κ. Μαρκόπουλου.
Ο κ. Σαμαράς δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στη θέση του Γραμματέα, αφού θέλει το κόμμα να ανασυνταχθεί σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, εν όψει και των δύσκολων αυτοδιοικητικών εκλογών, αλλά και του ενδεχομένου των πρόωρων εκλογών, για τις οποίες μιλά πολύ συχνά τελευταία. Αν και ο κ. Ευρ. Στυλιανίδης- ο οποίος ανήκει στη λεγόμενη ομάδα των «κυανοκράνων»- λέει ότι δεν ενδιαφερόταν για τη θέση, τελευταία υπήρξαν σχετικές εισηγήσεις, αφού χαρακτηρίζεται μια πολύ καλή επιλογή που μπορεί να αποτελέσει και δίαυλο μεταξύ Ρηγίλλης και «καραμανλικών». Ο ίδιος ξέρει ότι δεν μπορεί να αρνηθεί αν του γίνει πρόταση από τον κ. Σαμαρά.
Αρκετές εισηγήσεις έχει δεχθεί ο κ. Σαμαράς- και από τον κ. Ζαγορίτη- για τον κ. Λυκουρέντζο, που δεν έχει καμία επίσημη πληροφόρηση από το κόμμα. Ο κ. Λυκουρέντζος, ο οποίος είχε ακουστεί και για Γραμματέας της ΚΟ αλλά επελέγη τελικά ο κ. Κ. Τασούλας, θεωρείται μια υποψηφιότητα που μπορεί να γίνει αποδεκτή με μεγαλύτερη ευκολία, αφού δεν πολώνει. Για τον κ. Μαρκόπουλο υπάρχει η εκτίμηση από τα ηγετικά κλιμάκια ότι πρέπει να παραμείνει στη Βουλή, στην οποία δίνει πολύ μεγάλη σημασία πλέον ο κ. Σαμαράς. Το όνομα του κ. Δ.Σταμάτη, στενού συμβούλου του κ. Σαμαρά, θεωρήθηκε εξ αρχής από πολλούς μια πολύ καλή επιλογή, αλλά η υποψηφιότητά του δεν προχώρησε, ενώ ο ίδιος επέμενε ότι δεν το επιθυμούσε.
Σε αυτό το κλίμα κυριαρχεί και η συζήτηση περί ενδεχόμενων αποχωρήσεων από τη ΝΔ, με τον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου κ. Δ. Αβραμόπουλο να δηλώνει ευθέως, αφού διέψευσε ότι έχει «ψυχρανθεί» με τον κ. Σαμαρά: «Το να θέλουν κάποιοι να δημιουργήσουν μια εικόνα αποχώρησης είναι εκτός πλαισίου. Θα ήταν χαζοί να το κάνουν».
Οι εκλεκτοί των προεδρικών
Ο κ. Σαμαράς θέλει να δημιουργήσει μια νέα ηγετική ομάδα, με «φρέσκα» πρόσωπα που θα πριμοδοτηθούν για τη νέα Πολιτική Επιτροπή. Ο «στρατός» των «προεδρικών» δεν έχει αντίπαλο δέος, εν αντιθέσει με το παρελθόν όπου επί της προεδρίας του κ. Καραμανλή η «ομάδα» της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη έπαιρνε ύστερα από διαπραγμάτευση το 25%30% των μελών της ΚΕ. Ερωτηματικό υπάρχει ακόμη αν η Ρηγίλλης θα «πριμοδοτήσει» τους «καραμανλικούς» για να έχουν ρόλο στα κομματικά όργανα, ενώ οι «ντορικοί» θα απέχουν.
Στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ, το οποίο ολοκληρώθηκε το περασμένο Σάββατο, εκφράστηκαν όλες οι τάσεις και τα 400 άτομα που θα είναι σύνεδροι αποτελούν ήδη μήλον της Εριδος. Η νέα ΚΕ της ΟΝΝΕΔ σε ποσοστό 65%-70% ελέγχεται από τον πρόεδρό της κ. Α.Παπαμιμίκο, ενώ το 30%-35% μοιράστηκαν οι κκ. Γ. Καραγιάννης (συνεργάτης του κ. Αρ. Σπηλιωτόπουλου ) και Κ. Χατζής .
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», στη λίστα των «προεδρικών» είναι μεταξύ άλλων οι εξής: Α. Γεροντόπουλος, Εμμ. Αγγελάκας, Ι. Μανώλης, Φ. Ταυρής, Δ.Κούκης, Στ.Πεντέας , Κ.Μπέσης, Επ.Λεκκέας, Γ. Αναγνωστάκος, Δ.Πανοζάχος, Κ. Ταγγίρης, Σ. Παναγιωτόπουλος , Β. Κικίλιας, Ευθ. Δρόσος , Κ. Ζωντανός, Θ. Σολδάτος , Ανδρ. Κουτσούμπας, κ.ά.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου