Σάββατο 24 Αυγούστου 2024

Ανάλυση / Ο Άδωνις Γεωργιάδης βλάπτει σοβαρά την κυβέρνηση...!!!

Tvxs Team

Ο Άδωνις Γεωργιάδης τοποθετήθηκε υπουργός Υγείας για να ιδιωτικοποιήσει τη δημόσια υγεία. Αλλωστε το βιογραφικό του ήταν άψογο: το 2013, εν μέσω μνημονίων και βαθιάς ανθρωπιστικής κρίσης, δήλωνε ότι δεν θα άφηνε την τρόικα να του πάρει τη δόξα για τις απολύσεις υγειονομικού προσωπικού. 

Ομως η διαχειριστική του ανικανότητα και ο κυνικός τρόπος με τον οποίο εκτελεί την αποστολή του, αρχίζουν να τον μετατρέπουν σε βαρίδι για την κυβέρνηση.

Από τα νοσοκομεία έως τα κέντρα υγείας, τα περιστατικά της κατάρρευσης του ΕΣΥ είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο. Ποτέ άλλοτε στο παρελθόν δεν είχαν παρατηρηθεί τόσες ελλείψεις σε υγειονομικό προσωπικό αλλά και τόσο μεγάλη εξάντληση του υπάρχοντος.

Οταν πιεστεί από τις καθημερινές αρνητικές ειδήσεις, ο αποκαλούμενος «Αδωνις ο Εξολοθρευτής»( της Υγείας) παραδέχεται ότι υπάρχουν κάποια προβλήματα (« Υπάρχει μήπως Εθνικό Σύστημα Υγείας στον κόσμο που να μην έχει προβλήματα;», είπε χθές στον Σκάι) αλλά στην πράξη συνεχίζει ακάθεκτος.

Η τελευταία απόφαση του Υπουργείου Υγείας που δίνει τη δυνατότητα στους ειδικευόμενους γιατρούς να δουλεύουν και στον ιδιωτικό τομέα, προκάλεσε την αντίδραση και του φιλοκυβερνητικού Πρώτου Θέματος.

«Οι Ιατρικές Ενώσεις εκτιμούν πως η παράλληλη απασχόληση των ειδικευόμενων στον ιδιωτικό τομέα θα τους αποδιοργανώσει από την εκπαίδευση στην ειδικότητά τους », γράφει η εφημερίδα.

«Τη στιγμή, μάλιστα, που αυτή η κατηγορία νέων γιατρών έχει επιφορτιστεί με μεγάλο όγκο ασθενών στα δημόσια νοσοκομεία, λόγω υποστελέχωσης. Συνολικά σε όλη την Ελλάδα οι ειδικευόμενοι στο ΕΣΥ ανέρχονται σε περίπου 8.800, ενώ παραμένουν κενές περίπου άλλες 8.000 θέσεις ειδικευόμενων στα νοσοκομεία, όπως καταγγέλλουν οι ειδικευμένοι γιατροί».

Το σχετικό ρεπορτάζ (Μαρία-Νίκη Γεωργαντά) καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το νέο μέτρο οδηγεί «σε περαιτέρω υποβάθμιση του ΕΣΥ, αλλά και της ιατρικής εκπαίδευσης ».

Αλλά για τη ζημιά που προκαλούν στην κυβέρνηση, ακόμη πιο ενδεικτικά είναι τα σχόλια των αναγνωστών κάτω το άρθρο:

  • «Θα κλείσει το ΕΣΥ με αυτήν την ρύθμιση».
  • «Ο Άδωνης δίνει την χαριστική βολή σε ένα μισοπεθαμένο ΕΣΥ, παράλληλα νομοθετεί σύμφωνα με τις εντολές που παίρνει από τα αφεντικά-καθηγητές ιατρικής (βλέπε σχετικές διατάξεις στα τελευταία νομοσχέδια για την υγεια).Οι άξιοι νέοι ιατροί φεύγουν έξω η ιδιωτικά ».
  • «Η κυβέρνηση πάλι ξεπληρώνει γραμμάτια»..
  • «Η ρύθμιση για τους ειδικευόμενους ακούγεται εντελώς παράλογη δεδομένου του φόρτου εργασίας και του πολύωρου διαβάσματος που έχουν στο δημόσιο ΕΣΥ κατά την εκπαίδευση τους. Όμως ερμηνεύεται επειδή η κυβέρνηση έχει προτεραιότητα τα ιδιωτικά μεγάλα κεφάλαια και συμφέροντα του χώρου της ιδιωτικής Υγείας.. »
  • «Αν αυτό δεν είναι διάλυση τι είναι; Ο ειδικευόμενος που πρέπει να απασχολείται μόνο με την εκπαίδευση του στα μεγάλα πανεπιστημιακά νοσοκομεία θα χάνει χρόνο εκπαίδευσης και θα δημιουργεί και άλλες ελλείψεις στα κρατικά νοσοκομεία… .Οταν θα γίνουν όλα ιδιωτικά θα το καταλάβουμε τι σημαίνει στην πράξη μόλις θα δούμε το μενού με την κοστολόγηση των ιατρικών υπηρεσιών».
  • «Μαζεψτε τον Αδωνη πριν να ειναι αργα. Συμβουλη απο εναν νεοδημοκρατη».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται όλα σχεδόν τα σχόλια. Αν η αντιπολίτευση δεν βρισκόταν στη σημερινή κατάσταση, με τον ΣΥΡΙΖΑ σε εμφύλιο και το ΠΑΣΟΚ σε εσωκομματικές εκλογές, ο Αδωνις Γεωργιάδης δύσκολα θα διατηρούσε τη θέση του.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου