Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024

Τα των διαδρόμων / Η έλλειψη αυτοκριτικής του Τσίπρα, τα καρφιά Ρουσόπουλου στο Μαξίμου και η γαλάζια μάζωξη για…παϊδάκια...!!!

Tvxs Team 

Έντονη η αναστάτωση που επικρατεί εντός του ΣΥΡΙΖΑ λόγω της παύσης συνεργασίας των  Θανάση Θεοχαρόπουλου – Γιώργου Τσίπρα με την Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Ως γνωστόν, οι θέσεις αμφοτέρων, υπέρ της προοπτικής ο ΣΥΡΙΖΑ να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανασύνθεση της Κεντροαριστεράς, δεν ακούγονται ευχάριστα στα αυτιά της προεδρικής φρουράς.

Ήδη, οι πιο παλιοί του κόμματος ετοιμάζουν ηχηρή παρέμβαση, στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της 30ης Ιουνίου, κατά της «εκδικητικότητας» του Στέφανου Κασσελάκη απέναντι σε όσους δεν ευθυγραμμίζονται με τα σχέδια του.

Στις συνομιλίες, μεταξύ των «συριζαίων» που βρίσκονται μακριά από τον έκτο όροφο της Κουμουνδούρου, κυριαρχεί η αντίληψη ότι ο Κασσελάκης διοικεί τον ΣΥΡΙΖΑ ως πολυεθνική και αν εδραιώσει την ηγεσία του θα προβεί σε…ομαδικές απολύσεις.

Επιχαίρει η Ζωή για την «αυτοκάθαρση» στον ΣΥΡΙΖΑ

Με τις πρακτικές του κ. Κασσελάκη, εντούτοις, φαίνεται να συμφωνεί  η Ζωή Κωνσταντοπούλου που δέχεται το πολιτικό φλερτ του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Η επικεφαλής της Πλεύσης δήλωσε ότι «παρακολουθώ με ενδιαφέρον τις κινήσεις Κασσελάκη», υποστηρίζοντας ότι «η αυτοκάθαρση είναι μια διαδικασία υγείας».

Η ίδια, πάντως, ίσως θα προτιμούσε να βγει και ο Νίκος Παππάς από τη μέση, λέγοντας ότι «με τον κ. Παππά δεν θα μπω ποτέ σε κανένα ψηφοδέλτιο καθώς η Πλεύση αγωνίζεται για να αλλάξει ο τρόπος άσκησης της πολιτικής».

Ψάχνουν ψήγματα αυτοκριτικής

Ο Αλέξης Τσίπρας ξεδίπλωσε, κατά τις διήμερες εργασίες του ομώνυμου Ινστιτούτου του στο Ωδείο Αθηνών, όλες τις σκέψεις του αναφορικά με το εγχείρημα της Κεντροαριστεράς, εκπέμποντας σήματα υπέρ της σύμπλευσης των προοδευτικών δυνάμεων. Όπως ανέφερε, εντούτοις, παλιό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ – που δεν αναχώρησε για τη Νέα Αριστερά – ο πρώην πρωθυπουργός δεν έκανε καμία αυτοκριτική για το γεγονός ότι η περίοδος της διακυβέρνησης «δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες πολλών από τους οποίους τον πίστεψαν».

Παράλληλα, συμπληρώνει ότι ανέμενε από τον κ. Τσίπρα να εξηγήσει τους λόγους που η «προαναγγελθείσα διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ έμεινε στα χαρτιά την περίοδο 2019-2023 με αποτέλεσμα η αξιωματική αντιπολίτευση να απουσιάζει από τα συνδικάτα, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους άλλους φορείς».

Σημειώνεται ότι ο Τσίπρας υποστήριξε ότι η πρωτοβουλία του για την σύναψη της Συμφωνίας των Πρεσπών κόστισε την επανεκλογή του, παραλείποντας άλλα στοιχεία – όπως λένε όσοι τον παρακολούθησαν – που προκάλεσαν απογοήτευση και σταδιακά συρρίκνωσαν το 36% του 2015.

Αδειάζει ο Ρουσόπουλος το Μαξίμου

Ξαφνικά στο Μαξίμου προέκυψε «θέμα Ρουσόπουλου»! Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης βγήκε εκτός γραμμής αναφορικά με το δημοσίευμα  του ΒΒC, σύμφωνα με το οποίο το ελληνικό λιμενικό ευθύνεται για τον θάνατο 43 μεταναστών στη Μεσόγειο την τελευταία τριετία.

Ο Θόδωρος Ρουσσόπουλος υπογράμμισε στον ΣΚΑΙ ότι η χώρα μας έχει βρεθεί στο ευρωπαϊκό στόχαστρο, εξαιτίας των καταγγελιών για pushbacks στο Αιγαίο, διαμηνύοντας ότι «δεν πρέπει να φοβόμαστε όλους όσοι έχουν κάνει καταγγελίες για τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Αντιθέτως, επεσήμανε πως σε αυτές τις καταγγελίες το «πρέπει να δίνουμε την αξία που πρέπει, να ακούμε και κυρίως να προσπαθούμε να διορθώσουμε τα λάθη μας».

Οι τοποθετήσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν στη σκιά της σπουδής του Παύλου Μαρινάκη να ισχυριστεί ότι τα όσα ανέφερε το BBC δεν αποδεικνύονται, προτάσσοντας το αφήγημα ότι το Ελληνικό Λιμενικό «σώζει ζωές».

Βολές και προς Γεωργιάδη

Ο Ρουσόπουλος, εντούτοις, πήγε και παρακάτω. Μίλησε για την αίσθηση αδικίας που νιώθουν πολλοί πολίτες και την ανάγκη αναδιανομής του πλούτου στέλνοντας το μήνυμα προς την κυβέρνηση πως πρέπει να επανεξετάσει την φορολογική της πολιτική, για «να υπάρξει ελάφρυνση σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες».

Ως αιχμή προς τον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη ερμηνεύτηκε, τέλος, η αναφορά του ότι και στο πεδίο της υγείας «υπάρχει η αίσθηση ότι έχουμε πολλά πράγματα να κάνουμε», διότι σε αυτό αποτυπώνεται η καθημερινότητα των πολιτών!

 

 

Κάλεσμα Μηταράκη για παϊδάκια

Κυρίως, όμως, στο μικροσκόπιο του Μαξίμου, βρίσκονται οι ζυμώσεις εντός της γαλάζιας Κ.Ο., ενόψει της συνεδρίασης της ερχόμενης Τετάρτης. Απόψε ο Νότης Μηταράκης, που φέρεται χολωμένος για τη μη υπουργοποίηση του, θα «βγάλει» για παϊδάκια και άλλα εδέσματα, αρκετούς βουλευτές της παράταξης «σαμαρικής επιρροής».

Πολλοί προεξοφλούν ότι, τα μαχαιροπίρουνα θα…περιποιηθούν τον Μητσοτάκη καθώς και τα στελέχη με τα εκσυγχρονιστικά γαλόνια που βρίσκονται στην κυβέρνηση. Ήδη, πάντως, ο Μηταράκης έχει στείλει προειδοποιητική βολή προς τον Μητσοτάκη ώστε να προτείνει, για την Προεδρία της Δημοκρατίας, ένα στέλεχος της κεντροδεξιάς αντί να ανανεώσει τη θητεία της Σακελλαροπούλου.

tvxs.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου