Κυριακή 23 Ιουνίου 2024

Τα «Ιουλιανά» της ΝΔ – Οργανώνουν φιέστα Καραμανλής και Σαμαράς στο Πολεμικό Μουσείο...!!!

Προσκλητήρια συμμετοχής σε βουλευτές της ΝΔ και αντιπροσωπείες κομμάτων της Βουλής. 

«Κόκκινο» έχει χτυπήσει το πολιτικό θερμόμετρο στην κεντροδεξιά εν όψει της κοινής παρουσίας -διπλής παρέμβασης- για πρώτη φορά στα «γαλάζια» χρονικά των δύο πρώην πρωθυπουργών Αντώνη Σαμαρά και Κώστα Καραμανλή στο Πολεμικό Μουσείο τη Δευτέρα 1η Ιουλίου.

Δεν είναι υπερβολή να πει κανείς ότι η κοινή εμφάνιση των δύο πρωθυπουργών κατά την παρουσίαση του βιβλίου του Μανώλη Κοττάκη «Οι απόρρητοι φάκελοι Καραμανλή» (εκδόσεις Λιβάνη) αποτελεί το βασικό θέμα συζήτησης μεταξύ των υπουργών, αλλά και των βουλευτών της κυβερνητικής πλειοψηφίας, τόσο γι' αυτή καθαυτή την απόφασή τους όσο και για τον χρόνο κατά τον οποίον εκδηλώνεται η σχετική πρωτοβουλία.

Δηλαδή, μόλις τρεις εβδομάδες μετά τις Ευρωεκλογές, στις οποίες η ΝΔ όχι μόνο δεν κατόρθωσε να περάσει τον «πήχη» του 33% που είχε θέσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά έπεσε κάτω από το ψυχολογικό όριο του 30%, χάνοντας πάνω από ένα εκατομμύριο ψηφοφόρους σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του περασμένου καλοκαιριού.

Με δεδομένο ότι ο «οικοδεσπότης» Μανώλης Κοττάκης έχει αποστείλει πρόσκληση σε όλους τους βουλευτές του Κοινοβουλίου, πλην εκείνων που ανήκουν στους Σπαρτιάτες, το ενδιαφέρον πλέον επικεντρώνεται στο πόσοι και ποιοι θα ανταποκριθούν από τη Νέα Δημοκρατία, αλλά και από τα κόμματα που βρίσκονται στα δεξιά της, όπως η Ελληνική Λύση, η Νίκη και η Φωνή Λογικής. Επίσης, ο κ. Κοττάκης έχει προσκαλέσει στην εκδήλωση και εξέχουσες προσωπικότητες του δημόσιου βίου, πρώην πρωθυπουργούς όπως ο Αλέξης Τσίπρας κ.α.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ομιλία του κ. Σαμαρά αναμένεται να είναι εφ όλης της ύλης, ενώ ο πρώην πρωθυπουργός φέρεται αποφασισμένος να ασκήσει εφ όλης της ύλης κριτική στην κυβέρνηση. Από την πλευρά του, ο κ. Καραμανλής αναμένεται να επικεντρώσει την ομιλία του στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και τις ευρωπαϊκές εξελίξεις, χωρίς πάντως να αποκλείονται και γενικότερες αιχμές κατά της ασκούμενης πολιτικής.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο πρώην πρωθυπουργοί είχαν παραστεί στο πανηγυρικό συνέδριο της ΝΔ τον περασμένο Μάρτιο, πλην όμως… σιωπηλοί, ενώ κατά την προεκλογική περίοδο παρέμειναν σε απόσταση ασφαλείας.

Όπως είναι φυσικό, η εκδήλωση προκαλεί νευρικότητα και αμηχανία στο Μέγαρο Μαξίμου. Αμηχανία που ήταν προφανής στη χθεσινή απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη, ο οποίος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση (ΣΚΑΪ) επιχείρησε να διαφύγει δια της… ιστορικής αναδρομής, υποστηρίζοντας ούτε λίγο ούτε πολύ ότι πρόκειται για μία θετική εξέλιξη. «Εγώ θεωρώ θετική την είδηση, θετική την κάθε εξέλιξη η οποία τις μας λέει; Ότι δύο πρώην πρωθυπουργοί, δύο άνθρωποι που κράτησαν το τιμόνι και του κόμματος, του οποίου έχω την τιμή να είμαι μέλος από μικρό παιδί, αλλά και της χώρας εκφράζονται και ειδικά για ευρωπαϊκά θέματα.

Η Νέα Δημοκρατία ιστορικά τα έχει λύσει αυτά, ιστορικά τα έχει λύσει με τον διάλογο, τα ‘χει λύσει με τις απόψεις οι οποίες ακούγονται, καμία φορά είναι και διαφορετικές και τα έχει λύσει με ένα μόνο γνώμονα, αυτό που είχε πει ο ιδρυτής μας, ο εθνάρχης, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, είχαμε μάλιστα πρόσφατα και μια αδημοσίευτη συνέντευξη, για μας η λέξη κλειδί είναι η επίλυση των προβλημάτων των πολιτών, μόνο καλό κάνει λοιπόν μια τοποθέτηση η οποία δείχνει και ένα δρόμο». 

 

https://www.ieidiseis.gr/politiki/252065/ta-iouliana-tis-nd-organonoun-fiesta-karamanlis-kai-samaras-sto-polemiko-mouseio

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου