Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024

Σύνοδος Κορυφής για την «τρόικα» της ΕΕ: Ευρωπαίοι ηγέτες αντιμέτωποι με την οργισμένη Μελόνι...!!!

Η συμμαχία ΕΛΚ, Σοσιαλδημοκρατών και Φιλελευθέρων προωθεί για τις κορυφαίες θέσεις τους Φον Ντερ Λάιεν, Κόστα και Κάγιας.

Οι ηγέτες των 27 χωρών μελών της ΕΕ συγκεντρώνονται στις Βρυξέλλες για να αποφασίσουν για τα πρόσωπα που θα αναλάβουν τις κορυφαίες θέσεις του ευρωπαϊκού μπλοκ και κυρίως εάν θα στηρίξουν την Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν για μια δεύτερη θητεία στην προεδρία της Κομισιόν.

Το μεγάλο ερώτημα: Θα μπορέσουν οι διαφωνούντες - και πρωτίστως η Τζόρτζια Μελόνι – να εκτροχιάσουν τη συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Σοσιαλδημοκρατών και Φιλελευθέρων για τους «εκλεκτούς» τους.

Υπενθυμίζεται πως η συμφωνία προβλέπει για την προεδρία της Κομισιόν την Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν (ΕΛΚ), για την προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τον Αντόνιο Κόστα (S&D) και ως επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ την Κάγια Κάλας (Renew).

Η πρωθυπουργός της Ιταλίας αν και ηγείται της τρίτης μεγαλύτερης πολιτικής ομάδας στο ευρωκοινοβούλιο, της ακροδεξιάς παράταξης «Ευρωπαίοι Συντηρητικοί και Μεταρρυθμιστές», αποκλείστηκε από τις διαπραγματεύσεις. Αντιδρώντας ανέφερε πως στην ΕΕ υπάρχει «ολιγαρχία και όχι δημοκρατία», τονίζοντας πως οι τεχνοκράτες των Βρυξελλών «δεν σέβονται την ψήφο των πολιτών».

Ορισμένοι ηγέτες, όπως αναφέρει το Politico, κατά την άφιξή τους προσπάθησαν να καθησυχάσουν την Τζόρτζια Μελόνι διαβεβαιώνοντάς την πως η γνώμη της έχει σημασία. Μένει να φανεί εάν θα μπορέσουν να την πείσουν... 

https://www.ieidiseis.gr/kosmos/252755/synodos-koryfis-gia-tin-troika-tis-ee-oi-igetes-tis-ee-antimetopoi-me-tin-orgismeni-meloni

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου