Παρασκευή 10 Μαΐου 2024

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει υποκριτική την πρόταση Χαρίτση για το Παλαιστινιακό... !!!

 «Υποκρισία» καταλογίζει το ΚΚΕ στην πρόταση που απηύθυνε ο επικεφαλής της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης, για το Παλαιστινιακό, επισημαίνοντας σε σχετική ανακοίνωσή του πως «τα στελέχη της κατείχαν θέσεις κορυφαίων υπουργών στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, 

η οποία αφενός απέρριπτε τις επανειλημμένες προτάσεις του ΚΚΕ για αναγνώριση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους στη.. βάση της ομόφωνης απόφασης της Bουλής, αφετέρου αναβάθμισε τη στρατιωτική συνεργασία με το κράτος - τρομοκράτη του Ισραήλ».


Επιπλέον, υπογραμμίζει πως «η ΕΕ δεν παίζει ρόλο «Πόντιου Πιλάτου», όπως αναφέρεται στην επιστολή του Προέδρου της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς». Σύμφωνα με το ΚΚΕ, η Ε.Ε. «παίζει ενεργό ρόλο στη στήριξη του Ισραήλ με βάση τα δικά της συμφέροντα». 

 «Οι προτάσεις της Νέας Αριστεράς για σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών ή συνόδου κορυφής της ΕΕ, το μόνο που κάνουν είναι να δημιουργούν αυταπάτες τόσο για το ρόλο της κυβέρνησης και της ΕΕ, όσο και για τη στάση άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης», προσθέτει η ανακοίνωση του κομμουνιστικού κόμματος.

Παράλληλα, επισημαίνει πως «το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή καταδίκασε τη στρατιωτική επιχείρηση του Ισραήλ στα παλαιστινιακά εδάφη και την εξελισσόμενη γενοκτονία σε βάρος του παλαιστινιακού λαού. Επίσης, καταδίκασε τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης, που έδωσαν άλλοθι στα εγκλήματα του κράτους του Ισραήλ με την επίκληση του “δικαιώματος στην αυτοάμυνα”, μετατρέποντας τον θύτη σε θύμα. Ζήτησε να σταματήσει κάθε εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο, να διακοπεί η στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ και να επιστρέψει η φρεγάτα ΥΔΡΑ από την Ερυθρά Θάλασσα».

«Το κρίσιμο ζήτημα» για το ΚΚΕ «είναι η οργάνωση της πάλης του λαού και της νεολαίας ενάντια στη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού και την πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ. Σε αυτήν την υπόθεση το ΚΚΕ δίνει όλες του τις δυνάμεις. Οι όποιες κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες πρέπει να αποτυπώνουν αυτήν ακριβώς τη λαϊκή κινητοποίηση και κατεύθυνση της πάλης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου