Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2020

Tί έπαθαν οι Έλληνες και δεν αντιδρούν; (Δεν γράφω άλλο)...

Δεν υπάρχει πιο άδικη αλλά και πιο επιπόλαιη πράξη για έναν πολιτικό από το να κρίνει τους πολίτες. Και μάλιστα συλλήβδην.

Συμβαίνει συχνά και δυστυχώς συμβαίνει ολοένα και συχνότερα.

Όπως είναι επικίνδυνο να μιλάς εξ ονόματος του «λαού» (και να του χαϊδεύεις τα αυτιά για να γίνεσαι αρεστός = λαϊκισμός) άλλο τόσο παρακινδυνευμένο είναι να βάζεις τον κόσμο απέναντι και να τον χαρακτηρίζεις.

Όχι. Δεν θα επανέλθω στον (δις) άστοχο χαρακτηρισμό «ψεκασμένοι» του Πρωθυπουργού, που ελπίζω να το κατάλαβε και να μην το επαναλάβει.

Ούτε θα σταθώ στην προβληματική -εν τη ρύμη του λόγου φαντάζομαι- δήλωση φίλου μου Υπουργού που είπε για τη δημόσια υγεία ακριτικού νομού πως «δεν έχει πρόβλημα το Νοσοκομείο της Δράμας, έχει πρόβλημα η Δράμα» [χωρίς να σκεφθεί πως η έλλειψη οξυγόνου (βασικό;) και 100 μελών του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού που έχουν διαγνωστεί θετικοί με Covid-19, μάλλον δεν καθιστά ένα νοσοκομείο αξιόμαχο].

Συμβαίνουν αυτά στην πολιτική και γίνονται κανόνας όταν η πραγματικότητα σε στριμώχνει άγρια… Δεν αρμενίζουμε στραβά, είναι στραβός ο γιαλός. Όπου «γιαλός» βάλε «λαός» και έδεσες. Όχι όμως σε ξέρα αλλά…

Δεν θέλω να σου κρύψω ότι έχω μπει πολλάκις (2 λ «και» ι όχι 1 «λ» και «η») στον πειρασμό να πέσω και εγώ στην ίδια παγίδα. Ο διάβολος με τριγύριζε εβδομάδες τώρα με τη μορφή ενός κίτρινου post it που μου υπενθύμιζε καθημερινά κολλημένο πάνω στο γραφείο μου με έντονα κεφαλαία γράμματα να γράψω ένα άρθρο με τίτλο: «ΤΙ ΕΠΑΘΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ;».

Με αφορμή τις 4 πιο πρόσφατες δημοσκοπήσεις αποφάσισα να μελετήσω πολύ προσεκτικά και να γράψω (όσο πιο σύντομα και περιεκτικά γίνεται Πάνο μου) κάτι σχετικό αφού πρώτα αυτοαποδομηθώ. Αφαιρώ το «τί έπαθαν;» γιατί: πρώτον δεν αποτελεί καμία είδηση, με +2.000 συμπολίτες μας νεκρούς, +500 διασωληνωμένους και χιλιάδες κρούσματα καθημερινά, και όλα αυτά ενώ βρισκόμαστε στην αρχή του 2ου κύματος και πριν μας σκάσει το 3ο. Τί άλλο να πάθουμε;

Επίσης αφαιρώ το «Έλληνες», γιατί η κατάρα είναι παγκόσμια (με φωτεινές εξαιρέσεις 6 χώρες στον πλανήτη που προφανώς διαθέτουν πιο «Άριστες» ηγεσίες από τις δικές μας…).

Αναπόφευκτα, πρέπει να αφαιρέσω και το «αντιδρούν» γιατί με lockdown τριών plus εβδομάδων (και black Friday ενδιάμεσα/συγχωρείστε μου το black humor, αλλά μου τη δίνουν τα επιθετικά εμπορικά promotions εν μέσω πανδημίας), που να βρει ο έρημος ο Έλληνας δρόμο να εκτονώσει την αντίδρασή του, ή έστω παγκάκι να ξηλώσει στην απόγνωσή του; (Άσε που το επιχείρησε σύσσωμη η επανενωμένη από το δίδυμο Κουτσούμπα/Βαρουφάκη Αριστερά και η -μάλλον συντηρητική- κοινή γνώμη την έβαλε στη γωνία δίνοντας με 71% εύσημα στο δίδυμο της τάξης Κυριάκου/Μιχάλη, που περιόρισαν με την άοπλη βεντετοφόρα ΟΜΑΔΑ έστω και υποβοηθούμενη από λίγα ΜΑΤ μετά δακρυγόνων (για να μην ξεχνιόμαστε). Άρα;

Δεν γράφω άλλο (1)

Νίκος Καραχάλιος

Πρόεδρος FORUM2020.GR

(1) Αμ, δε…

 

 https://www.antinews.gr/action.read/politiki/ti-epathan-oi-ellines-kai-den-antidroun-den-grafo-allo/2.147979

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου