Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019

Φαμπιάν Περιέ: ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρας πήραν την κυβέρνηση, όχι την εξουσία...!!!

Ύμνοι από τον Γάλλο δημοσιογράφο που έγραψε βιβλίο για τον πρώην πρωθυπουργό... 

Μοιράζοντας τη ζωή του μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας, Αθήνας και Παρισιού, ο Φαμπιάν Περιέ, επαγγελματίας δημοσιογράφος, δεν θα μπορούσε παρά να προσπαθήσει να αφήσει το αποτύπωμά του γραπτώς. Και αφού κάλυψε δημοσιογραφικά την ελληνική κρίση από το...
ξεκίνημά της, το 2010 έως και το (θεωρητικό) τέλος της το 2018, ο Γάλλος δημοσιογράφος ταύτισε τη συγγραφική του μοίρα μ' αυτήν του Αλέξη Τσίπρα.

Στο βιβλίο "Αλέξης Τσίπρας και οι μεταμορφώσεις της πολιτικής" που κυκλοφόρησε πριν από λίγες ημέρες από τις εκδόσεις "Τόπος" ο Περιέ αναλύει το φαινόμενο Τσίπρας και μαζί του ταξιδεύει στα χρόνια της Μεταπολίτευσης στην Ελλάδα, από το 1974, έτος γέννησης του πρώην Πρωθυπουργού, μέχρι και σήμερα.


Ο Γάλλος, πολυπράγμων δημοσιογράφος, υπό το διακριτικό άρωμα γαλλικού καφέ στο σπίτι του στο Κουκάκι, μίλησε στο News24/7 για τη μαγική διαδικασία της συγγραφής, την έλξη που του άσκησε η πολιτική δράση του Αλέξη Τσίπρα αλλά και για το μέλλον της Ευρώπης την περίοδο που η ακροδεξιά θεριεύει.

Το εξώφυλλο του βιβλίου του Φαμπιάν Περιέ

Πώς προέκυψε η ιδέα να γράψετε ένα βιβλίο για τον Αλέξη Τσίπρα;

H αρχική ιδέα δεν ήταν να γράψω ένα βιβλίο για τον Αλέξη Τσίπρα αλλά να σκιαγραφήσω, στο μέτρο του δυνατού, την ιστορία της Ελλάδας από το 1974 και μετά, την ιστορία της Μεταπολίτευσης. Όταν ήρθα για πρώτη φορά στη χώρα σας, ως ανταποκριτής, κάπου μέσα στο 2010, σοκαρίστηκα με την κατάσταση που αντίκρισα. Το βιβλίο, όπως ίσως διαβάσατε, έχει να κάνει και με τους συσχετισμούς δυνάμεων. Ήθελα να αναζητήσω τα βαθύτερα αίτια της κρίσης και όχι τα επιφανειακά όπως έκαναν τότε τα περισσότερα μέσα. Αρχίζοντας την έρευνά μου ανακάλυψα ότι ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ο άνθρωπος που ενσάρκωνε με τον καλύτερο τρόπο την ελληνική ιστορία από την Μεταπολίτευση και μετά.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Φαμπιάν Περιέ στο news247.gr και τον Νίκο Γιαννόπουλο εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου