Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019

Ευρωπαϊκή Επιτροπή : Γιατί παρατείνεται η θητεία Γιούγκερ – Ποιες χώρες πρέπει να ορίσουν επίτροπο...!!!


Σε αναζήτηση τριών Επιτρόπων από τη Γαλλία, τη Ρουμανία και την Ουγγαρία, βρίσκεται η επόμενη πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν. 

Αυτοί που προτάθηκαν αρχικά απορρίφθηκαν από την συντριπτική πλειονότητα του των ευρωβουλευτών. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι είναι αδύνατο να βρεθούν και να περάσουν από την όλη διαδικασία τρία νέα πρόσωπα οπότε η νέα Κομισιόν δεν μπορεί να αναλάβει τα καθήκοντα της την 1η Νοεμβρίου. Η Επιτροπή Γιούνκερ το πιο πιθανό είναι να πάρει παράταση πέραν της 31 Οκτωβρίου που λήγει η θητεία της, έως τα τέλη του χρόνου εάν η δυστοκία συνεχιστεί.

Καταψηφίστηκαν από το ευρωκοινοβούλιο οι εξής υποψήφιοι Επίτροποι:
*Η Γαλλίδα Σιλβί Γκουλάρ, πρώην υπουργός, που είχε οριστεί από τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν. Τρέχουν εις βάρος της δύο έρευνες, η μια από τη γαλλική δικαιοσύνη και η άλλη από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF), για συμμετοχή της σε ένα σύστημα εικονικών θέσεων εργασίας για το κόμμα της, το κεντρώο MoDem και ένα ποσόν 45.000 ευρώ αδικαιολογήτως καταβληθέντων σε αυτήν εξόδων που όμως επέστρεψε.
*Η Ρουμάνα Ροβάνα Πλαμπ στην οποία έδειξε κόκκινη κάρτα η επιτροπή νομικών υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου. Στις 22 Σεπτεμβρίου 2017 η Εθνική Διεύθυνση Καταπολέμησης της Διαφθοράς της Ρουμανίας έστειλε αίτημα στον γενικό εισαγγελέα του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου για ποινική δίωξη σε βάρος της με την κατηγορία ότι προώθησε κυβερνητική απόφαση που ευνοούσε σκανδαλωδώς ιδιωτική εταιρεία. Το επίμαχο ποσόν υπολογίζεται σε 800.000 ευρώ.
*Ο Ούγγρος Λάζντο Τροτσάνι, πρώην υπουργός Δικαιοσύνης της Ουγγαρίας θερμός υπερασπιστής του καθεστώτος που έχει εγκαθιδρύσει ο Β. Ορμπάν. Υπερασπίστηκε σκληρούς νόμους κατά της μετανάστευσης και κατά των ΜΚΟ, όπως αυτή του Τζορτζ Σόρος (νόμος Stop Soros). Κατηγορήθηκε ότι υποβάθμισε το δικαστικό σύστημα της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου