Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019

Τα ρέστα του... !!!

Απόλυτη ικανοποίηση υπάρχει στο στρατόπεδο της Κουμουνδούρου τόσο για τη συνέντευξη που παραχώρησε ο πρωθυπουργός στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ όσο και για τον...
τρόπο που σταμάτησε το εμπάργκο στο κανάλι του Φαλήρου.

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είδαν πως χθες ο πρωθυπουργός έβαλε το δικό του αποτύπωμα σε μια άνευρη προεκλογική περίοδο και έδειξε πως δεν παρασύρθηκε από τους “καλοκαιρινούς ρυθμούς” που θέλει να επιβάλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Για τον πρόεδρο της ΝΔ εκτιμούν πως πηγαίνει με “σβηστές μηχανές” απλώς για να συντηρήσει τη διαφορά των 9,5 μονάδων των ευρωεκλογών, όμως ο Αλέξης Τσίπρας επιχείρησε να κάνει χθες ένα “restart” στην προεκλογική περίοδο έστω και λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες.


Είναι ξεκάθαρο πως στην Κουμουνδούρου θα κινηθούν από εδώ και πέρα με βάση τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στη Σία Κοσιώνη και στον Αλέξη Παπαχελά για να αναδείξουν μια σειρά από ζητήματα σε σχέση με τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τονίζουν ήδη πως ο πρωθυπουργός απέδειξε ότι δεν φοβάται τον διάλογο και πως ουσιαστικά χθες με τις σκληρές και τις επίμονες ερωτήσεις των δυο δημοσιογράφων επιβεβαιώθηκε η αξία που θα είχε η πραγματοποίηση ενός debate μεταξύ των διεκδικητών της εξουσίας. Δεν είναι λίγοι όσοι εκτιμούν πως με τη χθεσινή δίωρη συνέντευξη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά κατάφερε να πραγματοποιήσει την τηλεμαχία που επιθυμούσε χωρίς, όμως να προλάβει να αναφερθεί στο πρόγραμμα του κόμματος.

Στη χθεσινή συνέντευξη ο Αλέξης Τσίπρας είχε την ευκαιρία να επαναφέρει ακόμα πιο δυναμικά στο δημόσιο διάλογο το ζήτημα που από την Κυριακή αναδεικνύει συνεχώς σε όλες τις ομιλίες του. Οι επιστολές του Κώστα Καραμανλή για το Σκοπιανό είναι ένα θέμα που στον ΣΥΡΙΖΑ επιθυμούν να ανεβάσουν πολύ εκτιμώντας πως μπορεί να διορθωθεί ένα μέρος της ζημιάς που έχει υποστεί το κόμμα στη Βόρεια Ελλάδα. Δεν είναι τυχαίο ότι χθες στον ΣΚΑΪ μίλησε για σκευωρία που στήθηκε από τη στιγμή που η κυβέρνηση της ΝΔ είχε προεξοφλήσει τη διπλή ονομασία. “Με πνίγει το δίκιο” τόνισε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας πως “αναδεικνύεται σήμερα μια απίστευτη υποκρισία και μια απίστευτη πατριδοκαπηλεία”. Ο πρωθυπουργός σημείωσε πως “δεν μέμφομαι τον Καραμανλή, μέμφομαι τη ΝΔ που σύρθηκε στη γραμμή Σαμαρά, ενώ από το 2005 είχε αποδεχθεί το όνομα”.

Στον ΣΚΑΪ βρήκε την ευκαιρία να αναφερθεί στα στοιχεία της οικονομίας που καταρρίπτουν, κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, το επιχείρημα πως το πρώτο επτάμηνο της διακυβέρνησης κόστισε στην Ελλάδα περίπου 100 δισ. ευρώ. “Το 2008 το ΑΕΠ της χώρας ήταν στα 238 δισ. ευρώ και το 2014 στα 178 δισ. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε το ΑΕΠ στα 178 δισ. ευρώ και σήμερα είναι στα 186 δισ. ευρώ” Από το 2008 μέχρι το 2014 χάθηκαν 60 δισ.” Ο Αλέξης Τσίπρας απευθύνθηκε και στη μεσαία τάξη, που τιμώρησε το κόμμα του στις εκλογές της 26ης Μαΐου τονίζοντας πως το 83% των φόρων επιβλήθηκε με το 1ο και το 2ο μνημόνιο.

Από σήμερα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούν να συμμετέχουν κανονικά στις τηλεοπτικές ενημερωτικές εκπομπές του ΣΚΑΪ τόσο στην τηλεόραση όσο και στο ραδιόφωνο με την Κουμουνδούρου να στοχεύει να “παρελάσουν” από το κανάλι του Φαλήρου αρκετοί εκ των κορυφαίων στελεχών.

Σήμερα ο πρωθυπουργός θα μιλήσει το βράδυ στην Πάτρα και προτελευταίος του σταθμός θα είναι η Θεσσαλονίκη την Πέμπτη. Στην Κουμουνδούρου ευελπιστούν την Παρασκευή να πραγματοποιηθεί μια μεγάλη συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος έτσι ώστε από εκεί να δοθεί το τελικό μήνυμα προς το εκλογικό σώμα ότι το παιχνίδι είναι ανοιχτό και η ανατροπή είναι εφικτή. Αυτό επανέλαβε, άλλωστε και στη χθεσινή του συνέντευξη στον ΣΚΑΪ.

Το μεσημέρι σε ειδική εκδήλωση σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, παρουσία του πρωθυπουργού, επισημοποιείται η συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους Οικολόγους Πράσινους στο πλαίσιο της διεύρυνσης της Προοδευτικής Συμμαχίας...

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου