Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019

Το μέτωπο Μητσοτάκη – Καραμανλή κατά Τσίπρα και η στροφή του ΚΙΝΑΛ...!!!

του Γιώργου Δ. Ευθυμίου 

 Ενωμένη βαδίζει προς τις εκλογές η Νέα ΔημοκρατίαΣυμπαγής και με όλες τις δυνάμεις της σε διάταξη μάχης, η ΝΔ βαδίζει προς την εκλογική αναμέτρηση της 7ης Ιουλίου.  

Στην πρώτη δημόσια ομιλία του μετά από σχεδόν 10 χρόνια, ο Κώστας Καραμανλής απευθύνθηκε από τη Θεσσαλονίκη με ενωτικό λόγο στους συμπατριώτες του Μακεδόνες, αλλά και σε όλους τους Έλληνες, ζητώντας τους να στηρίξουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την πρωθυπουργία. Η τοποθέτηση Καραμανλή, με επίκεντρο την εθνική στάση της ΝΔ όχι μόνο στην εξωτερική πολιτική, αλλά και στην οικονομία, ήταν ένα σαφές μήνυμα προς τους αντιπάλους της κεντροδεξιάς παράταξης.

Η παρουσία του πρώην πρωθυπουργού στη συμπρωτεύουσα και οι περιοδείες που θα πραγματοποιήσει τις επόμενες ημέρες στη Βόρεια Ελλάδα, έχουν ως στόχο τη γαλάζια συσπείρωση, αλλά και το ψαλίδισμα των ποσοστών που είχαν πάρει στις ευρωεκλογές μικρότερα κόμματα δεξιά της ΝΔ, όπως αυτό του Κυριάκου Βελόπουλου. Άλλωστε, στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Βελλίδειο, όπου παρουσιάστηκαν και τα γαλάζια ψηφοδέλτια, ένας από τους υποψηφίους στην Α΄Θεσσαλονίκης, ήταν και ο αδερφός του κ. Βελόπουλου, Δημήτρης Βενιέρης.
Την ίδια ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Ελευσίνα, αναφέρθηκε στο σχέδιο της ΝΔ για την επόμενη μέρα, που αποτυπώνεται σε 5 δέσμες κοινωνικών μέτρων, για την αναγέννηση της μεσαίας τάξης και την προστασία των αδυνάμων. Ταυτόχρονα κατηγόρησε το Μέγαρο Μαξίμου για fake news και κάλεσε τον «απερχόμενο πρωθυπουργό, να σταματήσει να διαστρεβλώνει το πρόγραμμα της ΝΔ». Ωστόσο ο Αλέξης Τσίπρας από τα Λιπάσματα της Δραπετσώνας, δεν απέφυγε τις νέες επιθέσεις κατά του προέδρου της ΝΔ, σε μια ομιλία γεμάτη ρεβανσισμό.
Μάλιστα, όπως σημείωναν από το γαλάζιο επιτελείο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέφερε τη στρατηγική των «απειλών» και των «προειδοποιήσεων», λέγοντας πως «είναι βέβαιο, ότι δεν θα ξεμπερδέψουν έτσι εύκολα με την Αριστερά». Ο επαναπροσδιορισμός της προεκλογικής τακτικής Τσίπρα ήρθε με τη στροφή του βλέμματος της Φώφης Γεννηματά προς τη ΝΔ, όταν οι μετρήσεις της κοινής γνώμης κατέγραψαν την άρνηση των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Η ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής είναι η χρήσιμη και κρίσιμη ψήφος, τόνισε επίσης από τη Θεσσαλονίκη η κα Γεννηματά, στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα πως την επομένη των εθνικών εκλογών «ως υπεύθυνη αντιπολίτευση και όσο περνάει από το χέρι μας, θα αποτρέψουμε κάθε κίνδυνο αποσταθεροποίησης της χώρας». «Εμείς την εθνική συνεννόηση την εννοούμε στην πράξη για τα μεγάλα θέματα, τα εθνικά μας ζητήματα, την ολοκλήρωση της συνταγματικής αναθεώρησης, την αλλαγή του εκλογικού νόμου», πρόσθεσε, δίνοντας και το στίγμα της για την 8η Ιουλίου.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου