Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018

ΚΕΔΕ : Επιμένει για διασφάλιση των εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»...!!!

Γ. Πατούλης: Η ΚΕΔΕ συνεχίζει να διεκδικεί κοινά αποδεκτή νομική λύση για διασφάλιση των εργαζομένων και του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι»

Τη διαβεβαίωση ότι η ΚΕΔΕ θα παραμείνει στο πλευρό των εργαζομένων του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και θα συνεχίσει να διεκδικεί μία κοινά αποδεκτή νομική λύση μεταξύ των εργαζομένων και όλων των αρμόδιων φορέων, επανέλαβε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης και ζητά από την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε νομοθετική ρύθμιση του θέματος. «Για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αναφέρει ο κ. Πατούλης,  το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» είναι μία κατάκτηση και σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να διακινδυνεύσουμε να τιναχθούν οι πολύτιμες υπηρεσίες του στον αέρα» αναφέρει σε δηλώσεις του και προσθέτει χαρακτηριστικά:

«Καλούμε την κυβέρνηση να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση που θα διασφαλίσει αφενός την απρόσκοπτη λειτουργία του Προγράμματος και τη συνέχιση παροχής των πολύτιμων υπηρεσιών του με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και αφετέρου θα δίνει οριστική και μόνιμη λύση στην εργασιακή τακτοποίηση του προσωπικού».
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ με αφορμή και τη χθεσινή συνάντηση των εργαζομένων με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων της ΚΕΔΕ, τονίζει πως θα συνεχιστούν οι επαφές και οι συζητήσεις με όλους τους αρμόδιους φορείς προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο και να βρεθεί μία κοινά αποδεκτή λύση.
Υπενθυμίζεται ότι κατά την τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ τα μέλη του ομόφωνα επικαιροποίησαν τη στήριξη και τη συμπαράστασή τους στον αγώνα διεκδίκησης των αιτημάτων των εργαζομένων του Προγράμματος, στη βάση και των σχετικών αποφάσεων που έχουν λάβει.

ΚΕΔΕ: Κατά το δοκούν οι δήμοι να δίδουν τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα


Ο κάθε δήμος με βάση  σχετικών αποφάσεων των  Οικονομικών  Επιτροπών , γνωμοδοτήσεων των νομικών υπηρεσιών τους και των οικονομικών δυνατοτήτων του,  θα υλοποιεί ή όχι τις πρωτόδικες δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν εργαζομένους για την καταβολή  του 13ου και 14ου μισθού των ετών 2012-2015, που έχουν κοπεί από τις Μνημονιακές Πολιτικές .
Σ΄αυτό κατέληξε  το ΔΣ της ΚΕΔΕ , που συζήτησε εκτενέστατα το θέμα , με ορατότατες διαφορές από ορισμένες παρατάξεις αλλά ακόμη και μεταξύ των μελών του συνδυασμού Πατούλη.
Η παράταξη « Αυτοδιοικητικό Κίνημα» με τον επικεφαλής της , δήμαρχο Αμφιλοχίας , Απόστολο Κοιμήση και το δήμαρχος Νεάπολης –Συκεών , Σίμος Δανιηλίδης , ζήτησε ωστόσο να απαιτηθεί από το κράτος να δίδεται στους δήμους το σύνολο των αποδοχών ( μικτών) που επιδικάζονται στους εργαζόμενους . Επίσης να αφορά το σύνολο των εργαζομένων και όχι μόνο όσους αφορούν οι δικαστικές αποφάσεις.
Αντίθετα ο επικεφαλής της παράταξης « Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία» , δήμαρχος Αιγάλεω , Δημήτρης Μπίρμπας , ζήτησε οι δήμοι να εξαντλούν τα ένδικα μέσα , προσφεύγοντας στο Εφετείο .
Επίσης τόσο εκείνος όσο και ο επικεφαλής της « Νέας Αυτοδιοίκησης», δήμαρχος Νικαίας –Ρέντη , Γιώργος Ιωακειμίδης , συμφώνησαν με την πρόταση να παρέχεται στους δήμους από το κράτος η αντίστοιχη χρηματοδότηση . Ακόμη επισήμανε ότι θα  πρέπει να δίδονται σ΄ όλους τους υπαλλήλους των δήμων , διότι υπάρχουν αρκετοί  των οποίων οι προσφυγές δεν δικαιώθηκαν αλλά και οι μόνιμοι, που δεν αφορούν αυτές οι αποφάσεις.

Γ. Σπ. Π. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου