Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

Κάθε εμφάνιση Τσίπρα είναι πανωλεθρία για τη ΝΔ... δήλωσε ο Νίκος Ξυδάκης... !!!


 Δεν αφορά τη Δημοκρατία το γεγονός ότι κάθε εμφάνιση του Τσίπρα προκαλεί πανωλεθρία στη ΝΔ και την ηγεσία της, πολύ πιθανόν αυτό να...
 
συμβεί και σήμερα με μία ακόμη προσπάθεια αλλαγής της ατζέντας, από τα σκάνδαλα με οσμή πολιτικού χρήματος, εκτίμησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης Στο Κόκκινο και τον Γιώργο Τραπεζιώτη.

Είναι πολύ πιθανόν» και η νέα προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας να αλλάξει την ατζέντα να πέσει σε τοίχο, εκτίμησε ο κ. Ξυδάκης.


Όταν θέλεις να συζητήσεις σε μία συνολική πολιτική βάση, πρέπει να έχεις τις θέσεις και το θάρρος να τις υποστηρίξεις, να φτάσεις μέχρι το τέλος. Και σήμερα κάπως έτσι θα γίνει, ελπίζω να διαμορφωθεί ένα τέτοιο πλαίσιο ουσιαστικής πολιτικής συζήτησης που να δίνει και τους όρους διαφάνειας και καθαρότητας προς το λαό, αλλά και το πολιτικό βάθος τέτοιων αποφάσεων.

Όταν ο πρωθυπουργός, κατά μέσο όρο μία φορά την εβδομάδα, βρίσκεται στη Βουλή, μιλάει και απευθύνεται στους βουλευτές και στον λαό, δίνει εξηγήσεις για την ακολουθούμενη πολιτική, λογοδοτεί ως υπεύθυνος πρωθυπουργός απέναντι στους θεσμούς, αυτό τιμά και τον κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία.

Το ότι έχουν την ατυχία σε κάθε εμφάνιση του πρωθυπουργού να υφίσταται μία μικρή ή μεγαλύτερη πανωλεθρία η ΝΔ και η ηγεσία της, είναι μία άλλης τάξεως συζήτηση που δεν αφορά τη Δημοκρατία και τη θεσμική της λειτουργία. Είχαμε άλλους πρωθυπουργούς που τελείωσαν τη θητεία τους και δεν είχαν εμφανιστεί ποτέ σε μία ερώτηση προς τον πρωθυπουργό.

Ο κ. Ξυδάκης σημείωσε ότι την ίδια ώρα που η ΝΔ «σηκώνει» το θέμα της πώλησης αμυντικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, «περιμένουν» μία σειρά από υποθέσεις, από τα Paradise Papers και τη Siemens, μέχρι «και το σκάνδαλο με την Energa, που έχει πτυχές που περιμένουν να αποκαλυφθούν. Έχουν γίνει δύο απόπειρες δολοφονίας, η μία δυστυχώς πέτυχε το στόχο της με τον Μ. Ζαφειρόπουλο. Εκεί έχουμε επίσης περίπτωση μεγάλης, τεράστιας εκτάσεως απάτη και έντονη οσμή πολιτικού χρήματος».

Υποθέσεις που μένουν είτε στα συρτάρια των ερευνών είτε φτάνουν εύκολα στην έδρα είτε σέρνονται μετά οι δεύτεροι βαθμοί και οι αναιρέσεις, δημιουργούν ένα βάρος και μία εύλογη δυσπιστία στην κοινή γνώμη, τουλάχιστον για τους ρυθμούς απόδοσης της Δικαιοσύνης.

Όπως χρειάζεται μία επιτάχυνση στην απονομή της Δικαιοσύνης, χρειάζεται μία πολλαπλάσια επιτάχυνση στη λειτουργία και την αποτελεσματικότητα της Δημόσιας Διοίκησης ... παρά το ιστορικό "ατύχημα" της κρίσης ούτε εκεί έχουν γίνει σπουδαία πράγματα ... εδώ είναι οι ευθύνες και του πολιτικού συστήματος και της δικής μας κυβέρνησης...

left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου