Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

Πώς σφίγγει τον πολιτικό κλοιό σε Αλ. Τσίπρα και Π. Καμμένο η ΝΔ – Θερμό αντιπολιτευτικό καλοκαίρι...!!!

Πάνου Ρασσιά

Με νέες αντιπολιτευτικές πρωτοβουλίες, η ΝΔ σφίγγει καθημερινά τον πολιτικό κλοιό γύρω από την κυβέρνηση, με στόχο την πολιτική απομόνωση των κ.κ. Τσίπρα και Καμμένου.

Στόχος μέσω της πίεσης αυτής, είναι να περάσει στο Μέγαρο Μαξίμου η κοινωνική δυσφορία που υπάρχει για το συνασπισμό ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ώστε ο πρωθυπουργός να αντιληφθεί ότι κινείται μόνος του προς το αδιέξοδο, να παραιτηθεί και να προκηρύξει εκλογές.
Αιχμή του δόρατος της ΝΔ, είναι η υπόθεση Καμμένου, οι κυβερνητικοί χειρισμοί στην οικονομία αλλά και τα ζητήματα της καθημερινότητας, με έμφαση στην Παιδεία, την Υγεία και την ασφάλεια των πολιτών.

Ήδη για το θέμα των τηλεφωνικών επαφών του προέδρου των ΑΝΕΛ με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη, οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση, καθώς καλούνται συνεχώς να απολογούνται και να παίρνουν θέση δημόσια.
Οι ανακοινώσεις της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδας και της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων συνολικά για τις επιθέσεις και τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη, ήρθαν να βαρύνουν το κλίμα για τους βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ενώ από τη ΝΔ θα κρατήσουν ψηλά στην ατζέντα τα ζητήματα που αφορούν τους θεσμούς.
Ειδικά για την υπόθεση Καμμένου στρέφουν τα πυρά τους προς τον πρωθυπουργό, λέγοντας πως καλύπτει «απόλυτα και χωρίς περιστροφές» τον υπουργό Άμυνας. «Αυτή τη στιγμή ο Καμμένος είναι ο απαραίτητος εταίρος της κυβέρνησης, χωρίς αυτόν δεν γίνεται» τονίζουν τα στελέχη της ΝΔ, που θα συνεχίσουν να καλούν τον κ. Τσίπρα να απαντήσει, αν γνώριζε τη δράση του προέδρου των ΑΝΕΛ, στο κόμμα του οποίου επικρατεί αναταραχή, όπως φάνηκε και από τα όσα ακολούθησαν τις δηλώσεις του βουλευτή Κώστα Κατσίκη.
Σχετικά με την οικονομία, η ΝΔ μετά το αίτημα για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, προχώρησε στο επόμενο βήμα. Με αφορμή τις δηλώσεις Τσιρώνη, που επιβεβαίωσε τον Γιάνη Βαρουφάκη περί παρουσίασης σχεδίου παράλληλων πληρωμών στο υπουργικό συμβούλιο το Μάρτιο του 2015, εννέα βουλευτές της ΝΔ επανήλθαν χθες και κατέθεσαν ερώτηση προς τον πρωθυπουργό, ζητώντας παράλληλα να δοθεί στη Βουλή αντίγραφο «της σχετικής εισήγησης και των ημερήσιων διατάξεων των συνεδριάσεων του Φεβρουαρίου και Μαρτίου του 2015 των συλλογικών Κυβερνητικών Οργάνων».
Επίσης, οι γαλάζιοι βουλευτές ζητούν να δοθούν τα ονόματα των μελών του υπουργικού Συμβουλίου που συμμετείχαν, καθώς και εκείνων που τυχόν έλαβαν το λόγο, έτσι ώστε, όπως λένε, «να διαπιστώσουν τα μέλη του κοινοβουλίου και ο ελληνικός λαός εάν ο πρώην υπουργός κ. Βαρουφάκης ψεύδεται ή εάν όντως έγινε αναλυτική παρουσίαση του σχεδίου για ”παράλληλο σύστημα πληρωμών” στο υπουργικό Συμβούλιο».
Ψηλά στην αντιπολιτευτική ατζέντα είναι και το θέμα της παιδείας, με τον κ. Μητσοτάκη να ξεκαθαρίζει χθες πως πρόθεσή του είναι να ξαναλλάξει το νομικό πλαίσιο που διέπει την τριτοβάθμια εκπαίδευση σε μια λογική βελτίωσης του νόμου Διαμαντοπούλου ενσωματώνοντας στην πρόταση και την εμπειρία από την εφαρμογή του νόμου μέχρι σήμερα.
Ο ίδιος μιλά για ένα Πανεπιστήμιο που «θα είναι ανοικτό στις προκλήσεις νέων εποχών, κοντά στην πραγματική οικονομία, με μεγάλο βαθμό αυτονομίας, με ένα υπουργείο παιδείας που παίζει μικρότερο στρατηγικό ρόλο και δεν παρεμβαίνει ουσιαστικά στα ζητήματα διοίκησης των πανεπιστημίων, με σκληρή αξιολόγηση και συσχέτιση των πόρων κρατικού προϋπολογισμού με αυτή την αξιολόγηση, που θα κρίνει και τον τελικό αριθμό των ιδρυμάτων που θα μπορούν να επιβιώσουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου