Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Σε πίεση το Μέγαρο Μαξίμου ελπίζει σε τερματισμό της απεργίας της ΠΟΕ - ΟΤΑ - Ετοιμάζεται... plan b...!!!

«Όμηρος»  των σκουπιδιών έχει βρεθεί η κυβέρνηση  με την πολιτική αντιπαράθεση να χτυπά «κόκκινο», το Μαξίμου να αμύνεται, τη δημόσια υγεία να απειλείται,  

τους συμβασιούχους να διαμαρτύρονται, τους δημάρχους να είναι σε απόγνωση και τους επαγγελματίες να χτυπούν «καμπανάκι» απέναντι από βουνά απορριμμάτων.
Η στροφή στα ζητήματα της καθημερινότητας, στην οποία ήθελε να δώσει έμφαση ο πρωθυπουργός, έχει «παγώσει». Η μοναδική εικόνα που αντικρίζουν οι πολίτες στους δρόμους είναι τα σκουπίδια και η κυβέρνηση δείχνει να έχει χάσει ήδη πολύτιμο χρόνο για να αλλάξει την ατζέντα υπέρ της.

Σε αυτό που φαίνεται να ποντάρουν, πλέον στο Μέγαρο Μαξίμου είναι η  σημερινή κινητοποίηση των συμβασιούχων εργαζομένων στην καθαριότητα να είναι το «κύκνειο άσμα» αυτού του απεργιακού κύκλου. Σε συνομιλία που είχε τοnewpost.gr με κορυφαία στελέχη αφήνεται να εννοηθεί πως το κλίμα που υπάρχει οδηγεί σε ένα τέτοιο συμπέρασμα. Ωστόσο εξακολουθούν να κρατούν «μικρό καλάθι» περιμένοντας να δουν ποια θα είναι η στάση των συνδικαλιστών του ΚΚΕ και της ΛΑΕ.
Σε καθεστώς πίεσης βρίσκεται εδώ και μέρες  το Μέγαρο Μαξίμου και αυτό το οποίο διαβεβαιώνουν είναι πως «δεν θα αφήσουν τα σκουπίδια στους δρόμους και ότι δε θα μπει σε κίνδυνο η δημόσια υγεία». Πληροφορίες αναφέρουν πως από την Ηρώδου Αττικού ήδη σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών έχουν γίνει οι απαραίτητες συζητήσεις και έχει ετοιμαστεί ένα plan b που θα ακολουθηθεί σε περίπτωση συνέχισης της απεργίας. 
Όλες οι λύσεις θα εξετάζονται μέχρι την τελευταία στιγμή αναλόγως την εικόνα που παρουσιάζουν τα σκουπίδια στους δρόμους και τη δυναμική που θα έχει η απεργία από τις ψήφους των συνδικαλιστών, σε περίπτωση που οι συμβασιούχοι αποφασίσουν να μη σταματήσουν.
Υπενθυμίζεται πως σε ένδειξη καλής θέλησης και λόγω του καύσωνα  τις επόμενες ημέρες, θα βγουν περισσότερα απορριμματοφόρα στους δρόμους ώστε να μεταφέρουν απορρίμματα στο ΧΥΤΑ Λιοσίων.

Το plan b

Καλά πληροφορημένες πηγές εξηγούσαν στο newpost.gr πως δεν αποκλείεται σε περίπτωση που η κατάσταση φτάσει στο απροχώρητο να αρθεί ο αποκλεισμός του αμαξοστασίου και του ΧΥΤΑ  της Φυλής, μέσω εντολής από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας. Δεν θεωρούν απίθανο να υπάρξει περαιτέρω παρέμβαση της δικαιοσύνης, μέσω του εισαγγελέα, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη φάση του προανακριτικού επιπέδου.
Στο σχεδιασμό φαίνεται πως υπάρχει και η αποκομιδή των απορριμμάτων από τον στρατό, ενδεχόμενο που δεν διέψευσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. Η συγκεκριμένη λύση, ωστόσο φαίνεται πως προσκρούει πάνω στις διαφορετικές αντιλήψεις που υπάρχουν μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ για τον τρόπο αντιμετώπισης τέτοιων κρίσεων.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου