Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

ΓΝΩΣΤΟΣ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ «ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ»

Του Γιάννη Βασιλακόπουλου


Ήταν αρχές της δεκαετίας του 1980 όταν ένας – τότε ακόμη – εύσωμος άνδρας, που αργότερα θα γινόταν γνωστός με το όνομα «Ευάγγελος Βενιζέλος»,  

συνάντησε σε γνωστό καφέ του Κολωνακίου, «συναγωνιστή» του στη Δημοκρατική Πορεία και του ανακοίνωσε πως «πρέπει να συνταχθούν με το ΠΑΣΟΚ» που εκείνον τον καιρό κάλπαζε προς την εξουσία . Ο άλλος απόρησε διότι η πλειοψηφία των μελών της κίνησης ήταν αντιπαπανδρεϊκοί και ως εκείνη τη στιγμή η κομματική εστία της «Δημοκρατικής Πορείας» ήταν το ΚΟΔΗΣΟ.
Ο εύσωμος άνδρας όμως που αργότερα θα γινόταν γνωστός με το όνομα «Ευάγγελος Βενιζέλος» είχε την ευφράδεια και τη διανοητική δυνατότητα να πείσει τον συνομιλητή του κι έτσι αυτός και η ομάδα του πούλησαν τον Γιάγκο Πεσματζόγλου και το μικρό ΚΟΔΗΣΟ για τα «μάτια του Ανδρέα» - ή καλύτερα για τα θέλγητρα της εξουσίας. Ήταν το πρώτο από μια σειρά «πουλημάτων» που θα έκανε στη διαδρομή του ο άνθρωπος που αργότερα θα γινόταν γνωστός με το όνομα «Ευάγγελος Βενιζέλος» και στη δύση της πορείας του θα ταυτιζόταν με την καταστροφή της Ελλάδας.  Η πολιτική του ανέλιξη ήταν ραγδαία, όσο και αναγκαία – για αυτόν – καθώς ο μεγαλόσχημος πεθερός του δεν θα μπορούσε να έχει για γαμπρό έναν άσημο νομικό από την Εύβοια. Ο κόσμος μάλιστα βοά ότι για να γίνει πιο γρήγορη αυτή η ανέλιξη, ο εν λόγω πολιτικός «δανείστηκε» το όνομα του γενάρχη της Φιλελεύθερης Παράταξης γιατί το δικό του παρέπεμπε στην Τουρκία και δεν «βόλευε» την πολιτική καριέρα που σχεδίαζε αυτός – κι ο πεθερός του. Έτσι λένε. Κι ο  ψίθυρος   που ακούγεται για χρόνια, δεν έχει, ποτέ διαψευσθεί. Τα συμφέροντα που τον προωθούσαν, όμως, έκριναν πως η αξιοποίηση του στο ΠΑΣΟΚ δεν γινόταν με ικανοποιητικούς ρυθμούς. Κι έτσι,  όπως υποστηρίζει παλιός του γνώριμος από τη «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ» , το 1989 – όταν ξεκίνησε ο καλπασμός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη προς την εξουσία – τον βρήκε στο… κεφαλόσκαλο της Ρηγίλλης να διαπραγματεύεται την ένταξη του στη ΝΔ. Άλλωστε, η «μισή πολιτική του μήτρα» το ΚΟΔΗΣΟ – διασπασμένο πια – είχε προσχωρήσει στη ΝΔ και  μάλιστα ο ιστορικός του ηγέτης, Γιάγκος Πεσμαζόγλου, είχε εκλεγεί Ευρωβουλευτής της ΝΔ, στις Ευρωεκλογές του 1989. Η «αριστερή πτέρυγα» του κόμματος, υπό τον Χαράλαμπο Πρωτόπαπα, προσχώρησε στον  τότε ενιαίο Συνασπισμό. Ο Θεός φύλαξε τότε τη ΝΔ και δεν έβαλε, τον γνωστό ως «Ευάγγελο Βενιζέλο» στα σπλάχνα της με την άρνηση των Καραμανλικών. Και εκείνος για να «εκδικηθεί» των Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, ανακάλυψε το «Βρώμικο 89» κι έγινε διαπρύσιος κήρυκας της αθωότητας του Ανδρέα στο Ειδικό  δικαστήριο.

Τη συνέχεια την ξέρετε:  Κορυφαίος υπουργός στην πιο διεφθαρμένη κυβέρνηση που είχε ποτέ ο τόπος. Ήδη η κυβέρνηση Σημίτη μετρά, έμαν υπουργό στη φυλακή, άλλον έναν στο κατώφλι της και μισή ντουζίνα υπόδικους.

Ύστερα πρωταγωνιστής σε προς όφελος  του εκτροπή. Καλώς ανετράπη ο εγκληματίας κατά της χώρας Παπανδρέου, αλλά μην ξεχνάμε, ο συνυπεύθυνος στο έγκλημα γνωστός με το όνομα «Ευάγγελος Βενιζέλος» τον ανέτρεψε.

Και τέλος εμπνευστής και αυτουργός της πιο μαζικής ληστείας που έγινε ποτέ στη χώρα – μέσω του psi . Και φυσικά, μόνιμα άνθρωπος των Γερμανών, ρόλο που ‘’τίμησε’’ ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σαμαρά. 

Ας αρχίσουμε να μη μασάμε τα λόγια μας, τώρα που σε ένα «ριμέϊκ» του 1989, ξανά γλύφει, όπως μαθαίνω,  τον Κυριάκο Μητσοτάκη για να κατέβει στις εκλογές του 2019, ως «συνεργαζόμενος» με την ΝΔ. Κι ο πρόεδρος της ΝΔ, μαθαίνω, είναι έτοιμος να μασήσει …

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου