Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

Κρίσιμο Eurogroup για την Ελλάδα – Τορπιλίζει τη συμφωνία η Γερμανία...!!!

  • Ευρωπαίοι υπουργοί οικονομικών εναντίον Σόιμπλε στο σημερινό Eurogroup
  • Εμμένει ο Γερμανός στην υιοθέτηση της πρότασης του Μαΐου για το χρέος

Κλίμα απαισιοδοξίας επικρατεί στους κόλπους της ελληνικής κυβέρνησης εν όψει του σημερινού κρίσιμου Eurogroup λόγω της άκαμπτης στάσης του γερμανού υπουργού Οικονομικών.
Παρά τα εύσημα των ευρωπαίων αξιωματούχων προς τη χώρα μας, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εμμένει στην πρόταση του περασμένου Μαΐου, τορπιλίζοντας ουσιαστικά τη συμφωνία.
Ο έλληνας πρωθυπουργός έχει ήδη συνεννοηθεί με τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ότι σε περίπτωση αποτυχίας του Eurogroup, την επομένη το πρωί θα κατατεθεί γραπτό αίτημα για τη σύγκλιση των 19 χωρών της Ευρωζώνης, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής.

Αλ. Τσίπρας: Οι δανειστές να σεβαστούν τη χώρα μου
Μία ημέρα πριν από το κρίσιμο Eurogroup, ο Έλληνας πρωθυπουργός με άρθρο-παρέμβασή του στη γαλλική «Le Monde» και τη γερμανική «Die Welt», έστειλε μηνύματα προς τους εταίρους και τους δανειστές ότι πρέπει να ληφθούν αποφάσεις που ουσιαστικά θα δίνουν το σήμα για την είσοδο στην πορεία σε «μια νέα εποχή, μακριά από τα λάθη και τις υπερβολές του παρελθόντος, μια εποχή βιώσιμης ανάπτυξης και ευημερίας για όλους».
Π. Μοσκοβισί: Αναλάβατε τη δική σας ευθύνη, είναι καιρός να αναλάβουμε τη δική μας
Ο Πιερ Μοσκοβισί, ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων, δήλωσε την Τετάρτη ότι θέλει να υπάρξει βαθιά μεταρρύθμιση του τρόπου που λειτουργεί το συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.
Ο Μοσκοβισί, υπενθυμίζοντας ότι έχει πάρει μέρος σε πάνω από 80 συνεδριάσεις του Eurogroup για την Ελλάδα, δήλωσε ότι έχει καταληφθεί από «απόγνωση».
«Αποφασίζουμε πίσω από κλειστές πόρτες τη μοίρα 11 εκατομμυρίων ανθρώπων», σημείωσε και πρόσθεσε ότι κάποιες φορές, το συμβούλιο βασίζεται σε ανεπαρκή πληροφόρηση και η έλλειψη λογοδοσίας που αποτελεί χαρακτηριστικό του γνώρισμα είναι απαράδεκτη.
«Το μήνυμά του προς τους Έλληνες είναι: «Κάνατε αυτά που σας αναλογούσαν. Αναλάβατε τη δική σας ευθύνη. Τώρα πρέπει να αναλάβουμε τη δική μας», κατέληξε ο Μοσκοβισί.
Πιτέλα: Ο Σόιμπλε να πάψει να λέει όχι στην ελάφρυνση του ελληνικού χρέους
Οξεία κριτική στον γερμανό υπουργό Οικονομικών ασκεί ο επικεφαλής των Σοσιαλιστών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Τζιάνι Πιτέλα, μιλώντας στην εφημερίδα Die Welt.
«Η Ελλάδα πρέπει να είναι σε θέση να συνεχίσει την ανάπτυξή της και για αυτό η ελάφρυνση του χρέους είναι απαραίτητη. Η Ελλάδα δεν πρέπει να είναι όμηρος της Ευρώπης», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου