Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Τσίπρας και Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου... με φόντο την απόφαση του Eurogroup...!!!

Με τις συναντήσεις που θα έχει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σήμερα τον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, την Φώφη Γεννηματά και τον Πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη  

ολοκληρώνεται ο...
κύκλος ενημέρωσης των πολιτικών αρχηγών για το θέμα του Eurogroup και το Κυπριακό ενώ αύριο το πρωί θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο για το ίδιο θέμα.

Ο Αλέξης Τσίπρας στις χθεσινές συναντήσεις που είχε με τον Σταύρο Θεοδωράκη και τον Βασίλη Λεβέντη αναφέρθηκε αναλυτικά στο περιεχόμενο της συμφωνίας.


Ο Σταύρος Θεοδωράκης ήταν ο πρώτος πολιτικός αρχηγός που ανέβηκε τα σκαλιά του Μεγάρου Μαξίμου, προκειμένου να ενημερωθεί από τον πρωθυπουργό για τις αποφάσεις στο πρόσφατο Eurogroup και τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, ενόψει της νέας διάσκεψης της Γενεύης.

Kατά τη διάρκεια της σύντομης συζήτησης που είχαν μπροστά στις κάμερες πριν ξεκινήσει η κατ΄ιδίαν συνάντηση, ο Πρωθυπουργός ευχήθηκε στον Σταύρο Θεοδωράκη «σιδερένιος» και καλή ανάρρωση, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε σε ζητήματα όπως το Κυπριακό και το χρέος.

Οι κ.κ. Τσίπρας και Θεοδωράκης εξέφρασαν τη στήριξή τους στον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη και στις προσπάθειές του για εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως το ζήτημα της λύσης έχει περάσει εδώ και αρκετό καιρό στην απέναντι πλευρά, ενώ υπογράμμισε πως Ελλάδα και Κύπρος μπορούν να αξιοποιήσουν την ευρωπαϊκή τους θέση. Χρειάζεται επιμονή και υπομονή για τα βρεθεί λύση, προσέθεσε ο πρωθυπουργός.

Από την πλευρά του ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε πως πρέπει να απομονωθούν οι εθνικιστές, ενώ σημείωσε πως υπάρχουν και στην Ελλάδα ορισμένοι που δεν επιθυμούν λύση στο Κυπριακό.

Εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Θεοδωράκης δήλωσε: «Ο κ. Τσίπρας με ενημέρωσε για τα αποτελέσματα του Eurogroup -τη δική του οπτική για την καθυστέρηση στη διαπραγμάτευση- και με ενημέρωσε για την υπόθεση του Κυπριακού. Εγώ του εξέθεσα τις γνωστές μας απόψεις. Του είπα ότι καθυστερήσαμε ανεπίτρεπτα στην υπόθεση της διαπραγμάτευσης με αποτέλεσμα να χάνει έδαφος η πραγματική οικονομία και η ανάπτυξη και να χρειαζόμαστε κάθε μήνα περισσότερα δανεικά».

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων αναφορικά με το ζήτημα της καθυστέρησης, ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε ότι: «Προφανώς ο κ. Τσίπρας θεωρεί ότι έπρεπε να κερδίσει αυτό το χρόνο για να πάρει αυτό το αποτέλεσμα. Είναι το μεγάλο σημείο διαφωνίας μας. Εμείς θεωρούμε ότι όλα αυτά έπρεπε να είχαν τελειώσει πολύ νωρίτερα και αν είχαν τελειώσει πολύ νωρίτερα, οι θυσίες του ελληνικού λαού θα είχαν πιάσει και λίγο τόπο. Γιατί αυτούς τους μήνες της καθυστέρησης χάσαμε πάρα πολλά. Χάσαμε θέσεις εργασίας, χάσαμε ένα μικρό βηματισμό που είχαμε βρει στην ανάπτυξη και κάθε φορά γυρνάμε στο σημείο εκκίνησης. Είναι η μεγάλη μας διαφορά από τις άλλες χώρες. Οι άλλες χώρες κάνουν αξιολογήσεις σε τρεις μήνες, εμείς χρειαζόμαστε πάντα κάποια χρόνια».

Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη.

Έγινε η συμφωνία, είπε ο Βασίλης Λεβέντης στον κ. Τσίπρα αμέσως μετά την είσοδό του. «Η συμφωνία για την έξοδο στις αγορές έγινε, θα δούμε πότε θα γίνει η συμφωνία για το κυπριακό» απάντησε ο πρωθυπουργός.

«Εσείς είστε υπέρ της ομαλής μετάβασης» είπε ο Αλ. Τσίπρας για να απαντήσει καταφατικά ο Βασίλης Λεβέντης και να προσθέσει πως εξ αρχής η άποψή του ήταν να πάμε σε συμφωνία αλλά όχι προσφέροντας τα πάντα ενώ αναφερθείς στην Γερμανία είπε πως όταν κάποιος είναι ισχυρός δεν πρέπει να πηγαίνεις κόντρα αλλά να κερδίζεις τη εύνοιά του.

Εξερχόμενος από το Μαξίμου, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων δήλωσε, μεταφέροντας τη συνομιλία του με τον πρωθυπουργό:

«Ο κ. Τσίπρας είναι αποφασισμένος να πάει την Ελλάδα προς την Ευρώπη. Αυτό μου δήλωσε. Εγώ του είπα ότι φοβάμαι το κόμμα του. Τον είδα σκεπτικό. Η Ελλάδα χρειάζεται μία ευρωπαϊκή κυβέρνηση και η κυβέρνηση αυτή δεν πιστεύει στην Ευρώπη».

Ο Βασίλης Λεβέντης ανέφερε ότι πρότεινε στον πρωθυπουργό τη δημιουργία οικουμενικής κυβέρνησης...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου