Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

«Ανάβουν τις μηχανές» στο Μαξίμου: Μηνύματα του Αλ. Τσίπρα από τον Economist...!!!



«Αγώνα δρόμου», για να κερδίσει το χαμένο έδαφος που έχασε ακόμα και επικοινωνιακά, με την απεργία των συμβασιούχων στον τομέα της καθαριότητας δίνει από χθες το βράδυ το Μέγαρο Μαξίμου.

Η αρχή έγινε  με τον ίδιο τον πρωθυπουργό,  ο οποίος επιχείρησε να σταθεί πιο εμφατικά από ποτέ στο τρίπτυχο ανάπτυξη, επενδύσεις, έξοδος από το μνημόνιο. Η επιστροφή στην κανονικότητα, σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα δεν θα στηριχθεί σε μια νέα πιστωτική γραμμή στήριξης τον Αύγουστο του 2018.
Ζητώντας να βγει η Ελλάδα «με το σπαθί της στις αγορές», έβαλε πολύ ψηλά τον πήχη για  την κυβέρνηση από το συνέδριο του Economist σηματοδοτώντας τους στόχους που έχουν τεθεί από εδώ και πέρα.
Για «μια οικονομία έντασης γνώσης, με σταθερές θέσεις εργασίας και αξιοπρεπείς αμοιβές», έκανε λόγο ο πρωθυπουργός  αποτάσσοντας της πολιτικές λιτότητας από τις οποίες η κυβέρνηση επιθυμεί να αποσυνδεθεί και να αφήσει στο παρελθόν.
Με το σύνθημα «η Ελλάδα χάρη στις προσπάθειες της και τη συμφωνία που πέτυχε για το χρέος γυρίζει σελίδα», ο κ.Τσίπρας θέλησε να απαντήσει στις βολές της αντιπολίτευσης για τη διαπραγματευτική τακτική που ακολουθήθηκε, αλλά και να αναδείξει τη βούληση της κυβέρνησης να περάσει στην επόμενη ημέρα. Για αυτό το λόγο αναφέρθηκε ειδικά στους τομείς που το υπουργείο Οικονομίας θα στρέψει το επόμενο διάστημα όλο του το βάρος για επενδύσεις: Ενέργεια, μεταφορές, διαμετακομιστικό εμπόριο, πρωτογενής παραγωγή, μεταποιητική βιομηχανία και τουρισμός. Καλώντας για άλλη μια φορά τους επενδυτές να εμπιστευτούν την Ελλάδα μετά τη πρόσφατη συμφωνία του Eurogroup. Δεν έλειψε για άλλη μια φορά η κριτική προς τους εταίρους κάνοντας λόγο για προτάσεις των δανειστών στα όρια του «ανορθολογισμού».
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, όπως είχε δημοσιεύσει το newpost.gr, ο πρωθυπουργός θα συνεχίσει τις επισκέψεις του στα υπουργεία προκειμένου να αναδείξει τις πρωτοβουλίες και το νομοθετικό έργο που πρέπει να προχωρήσει το επόμενο διάστημα. Μετά τα υπουργεία, Παιδείας, Εσωτερικών και Ενέργειας τέταρτος σταθμός θα είναι σήμερα το υπουργείο Υγείας στις 10 το πρωί. Ο κ. Τσίπρας αφού ενημερωθεί από την πολιτική ηγεσία θα προχωρήσει σε ομιλία στο αμφιθέατρο του κτιρίου. Είναι προφανές πως  ο πρωθυπουργός περίμενε να ολοκληρωθεί η απεργία της ΠΟΕ – ΟΤΑ έτσι ώστε η επίσκεψή του στην οδό Αριστοτέλους να μη «χαθεί» μέσα στη δίνη της επικαιρότητας. Υπενθυμίζεται πως οι μηχανισμοί του υπουργείου είναι σε πλήρη εγρήγορση, καθώς  στόχος είναι στις αρχές του επόμενου μήνα να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Παράλληλα με την αποκατάσταση του οικονομικού κλίματος, την επιτάχυνση του νομοθετικού και κυβερνητικού έργου στο Μαξίμου δεν σκοπεύουν να αφήσουν αναπάντητες τις συνεχείς βολές  που δέχονται από την αξιωματική αντιπολίτευση. Το Σαββατοκύριακο οι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού θα ετοιμάζουν το «οπλοστάσιο» των επιχειρημάτων που θα αναδείξει ο Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του τη Δευτέρα στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της προ ημερησίας συζήτησης που έχει ζητήσει η ΝΔ για τη συμφωνία του Eurogroup. Στην Ηρώδου Αττικού γνωρίζουν πως η «βεντάλια» των θεμάτων θα ανοίξει από την οικονομία, το χρέος και το Eurogroup, μέχρι το ζήτημα των σκουπιδιών και το «Noor 1». 
Ο πρωθυπουργός δεν θα ταξιδέψει τελικά το Σάββατο για τον Ντουμπρόβνικ και τη Διαβαλκανική Σύνοδο, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί. Τον κ. Τσίπρα θα εκπροσωπήσει ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου