Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Επαναπροσδιορισμός στρατηγικής… !!!

Εκκινώντας από τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, αλλά και ανοίγοντας τη συζήτηση στην επόμενη μέρα της συμφωνίας του Eurogroup, 

είναι προφανής και εύλογη η...
στρατηγική στόχευση του Αλέξη Τσίπρα να βάει τους υπουργούς του στο παιχνίδι της πολιτικής αντεπίθεσης.

Ο Πρωθυπουργός εκτιμά ότι έχει σχεδόν δυο χρόνια στη διάθεσή του, προκειμένου να καλύψει το χαμένο έδαφος του προηγούμενου διαστήματος. Και εκ των πραγμάτων, δεν μπορεί να προσδοκά βάσιμα σε ουσιαστικά αποτελέσματα και ανατροπές, αν δεν έχει την κυβέρνηση του… μαζί του.


Γι’ αυτό και ο Αλέξης Τσίπρας επαναπροσδιορίζει τη στρατηγική του, σε δυο χρόνους. Αρχικά, θα δώσει χώρο και χρόνο στο σημερινό κυβερνητικό σχήμα, να τρέξει τους επόμενους μήνες συγκεκριμένες δράσεις, με έμφαση στην καθημερινότητα των πολιτών, και σε ζητήματα κοινωνικού αποτυπώματος, που εκτιμάται ότι μπορεί να βοηθήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ να ξαναπιάσει το νήμα με τα κοινωνικά ακροατήρια στα οποία προνομιακά απευθύνεται.

Σε δεύτερο χρόνο, θα προχωρήσει σε αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, ώστε η νέα κυβέρνηση μάχης να… σύρει τον χορό μέχρι το 2019, οπότε και θα ξεκινήσουν διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις. Αυτοδιοικητικές εκλογές, ευρωεκλογές, βουλευτικές εκλογές.

Μαζί φυσικά με πλεόνασμα από σκανδαλώδεις υποθέσεις του παρελθόντος, που ακουμπούν τα δυο παραδοσιακά κόμματα εξουσίας, τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, μιας και ο Αλέξης Τσίπρας θεωρεί ότι βγαίνει κερδισμένος, κάθε φορά που ανοίγει τις συγκεκριμένες… ντουλάπες με σκελετούς...

ysterografa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου