Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

Τσίπρας: Λύση στο θέμα του χρέους που θα αντιστοιχεί στις θυσίες των Ελλήνων...!!!

  • Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για μια λύση που θα είναι προς όφελος ολόκληρης της Ευρώπης
  • Αισιόδοξος δήλωσε, από την πλευρά του, ο Μπρούνο Λε Μερ αναφορικά με τη λύση στο ζήτημα του χρέους στο προσεχές Eurogroup

Με τον Αλέξη Τσίπρα συναντήθηκε ο γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μπρούνο Λε Μερ, με μοναδικό στόχο την επίλυση του ζητήματος του ελληνικού χρέους. Ο πρωθυπουργός τόνισε κατά τη διάρκεια του σύντομου διαλόγου τους μπροστά στις κάμερες ότι στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι μια λύση που θα αντιστοιχεί στις θυσίες του ελληνικού λαού.
Αναλυτικά, τα όσα είπε:
«Σας καλωσορίζω στην Ελλάδα. Είναι μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία αυτή που έχετε αναλάβει. Βρισκόμαστε κοντά σε μια λύση περισσότερο από ποτέ, που θα αντιστοιχεί στις θυσίες του ελληνικού λαού. Μια λύση για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους. Κι αυτή η λύση δεν θα είναι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για ολόκληρη την Ευρώπη.

Πιστεύω ότι είναι εφικτό αυτή η διέξοδος να βρεθεί στο πλαίσιο του Συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών, στο Eurogroup, την ερχόμενη Πέμπτη, ώστε να μην χρειαστεί να βρεθεί στο επίπεδο των ηγετών, στη Σύνοδο Κορυφής. Γιατί αν και αυτό θα έδινε μεγαλύτερες πιθανότητες, εντούτοις η δραματοποίηση του προβλήματος δεν ωφελεί κανέναν.  
Πιστεύω ότι η Ευρώπη έχει περάσει πολλές δυσκολίες, αλλά έχει αντέξει. Πρέπει να αποδείξει σε όλους ότι μπορεί να λύνει τα προβλήματά της μόνη της, ότι μπορεί να βρίσκει λύσεις και να κοιτά μπροστά, να κοιτά στο μέλλον.
Πιστεύω ότι οι τελευταίες εξελίξεις μας κάνουν πιο αισιόδοξους γι’ αυτό».
Λε Μερ: Είμαι αισιόδοξος για μια καλή συμφωνία
«Θα ήθελα αρχικά να σας μεταφέρω τα φιλικά συναισθήματα του κ. Μακρόν. Μου ζήτησε να σας τα μεταφέρω προσωπικώς. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την υποδοχή που μου επιφυλάξατε. Πρέπει να σας πω για τη χαρά που αισθάνομαι κάθε φορά που βρίσκομαι στην Αθήνα, μια πόλη η οποία αγαπώ και γνωρίζω πολύ καλά», είπε από την πλευρά του ο κ. Λε Μερ και συνέχισε: «Θα ήθελα να σας συγχαρώ ιδιαιτέρως για το πολιτικό θάρρος το οποίο έχετε επιδείξει μέχρι τώρα, εφαρμόζοντας δύσκολες αλλά απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για τη χώρα. Πάντα θεωρούσα ότι το θάρρος είναι η πρώτη αρετή που πρέπει να έχει ένας πολιτικός. Σίγουρα εσείς αυτή την αρετή την κατέχετε.
Οι μεταρρυθμίσεις είναι πάντα δύσκολες να εφαρμοστούν. Είμαι βέβαιος ότι οι μεταρρυθμίσεις που ψηφίστηκαν από την ελληνική Βουλή θα είναι επωφελείς για τον ελληνικό λαό. Αναμφισβήτητα θα επιτρέψουν στην ελληνική οικονομία να ανακτήσει την ανάπτυξη και την ευημερία που της αρμόζει.
Στις 15 Ιουνίου έχουμε το Eurogroup. Συμφωνώ απόλυτα με την ανάλυση που κάνατε προηγουμένως. Δεν είμαστε καθόλου μακριά από τη λύση. Πρέπει να βρεθεί τότε. Νομίζω ότι όλα τα ζητήματα έχουν τειθεί στο τραπέζι. Πρέπει να αποφύγουμε μια νέα κρίση για το ζήτημα. Εδώ και 10 μέρες έχω πολλαπλασιάσει τις επαφές για το θέμα. Με την πρόεδρο του ΔΝΤ, με τον κ. Σόιμπλε και τον κ. Ντάισελμπλουμ. Επομένως θέλω να δηλώσω αισιόδοξος για μια καλή συμφωνία στις 15 Ιουνίου. Η αισιοδοξία δεν φτάνει όμως, χρειάζεται και τύχη».
Νωρίτερα, στο πλαίσιο συνάντησής του με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο γάλλος υπουργός παρουσιάστηκε αισιόδοξος ότι «δεν είμαστε μακριά από την συμφωνία, και τις επόμενες δύο ημέρες θα ανοίξουμε τον δρόμο για να υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου