Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

Εθνική συνεννόηση για το χρέος... !!!

Τα έως σήμερα σημάδια για την κατάληξη της συζήτησης αναφορικά με την ελάφρυνση του χρέους δεν είναι ευοίωνα, ενόψει του Eurogroup της 15ης Ιουνίου.

Χθες, η...
διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ ουσιαστικά υπονόησε ότι το Ταμείο δεν βιάζεται και μπορεί να δοθεί περισσότερος χρόνος στους Ευρωπαίους δανειστές της Ελλάδας, προκειμένου να φθάσουν σε κάποιο μεταξύ τους συμβιβασμό.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μπορεί να μην βιάζεται, βιάζεται όμως η Ελλάδα. H υπόθεση του χρέους και της ουσιώδους ελάφρυνσης του αφορά την πορεία της οικονομίας και της διεθνούς της εικόνας τα επόμενα χρόνια. Μπροστά σε μια ακόμη καθυστέρηση των διαβουλεύσεων μεταξύ Βερολίνου και Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που δεν βοηθά την ανάπτυξη, την κοινωνική συνοχή και την ανακούφιση των πληγέντων από την κρίση στη χώρα μας, απαιτείται η ανεύρεση κοινών τόπων μεταξύ όλων των πολιτικών δυνάμεων.


Η τύχη που επιφυλάσσεται στην Ελλάδα ως προς τις δανειακές της υποχρεώσεις για τα επόμενα χρόνια δεν είναι μια υπόθεση, η οποία συγκυριακά αφορά και προβληματίζει τη σημερινή κυβέρνηση. Τα βαριά και μεγάλα τοκοχρεολύσια θα βαραίνουν τον προϋπολογισμό οποιασδήποτε κυβέρνησης στο μέλλον και θα γίνονται τροχοπέδη κάθε απόπειρας βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών.

Μπροστά, επομένως στις νέες παρατάσεις και παραπομπές στο άδηλο μέλλον, στις οποίες φαίνεται να καταφεύγουν οι δανειστές για την εξυπηρέτηση δικών τους σκοπών, ξένων προς τις δεσμεύσεις τους, χρειάζεται μια άμεση πρωτοβουλία εθνικής συνεννόησης όλων των πολιτικών δυνάμεων, ή τουλάχιστον εκείνων που αναλογίζονται τόσο την κρισιμότητα των στιγμών όσο και την αναγκαιότητα ουσιαστικών ρυθμίσεων ανακούφισης για το χρέος.

Η κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει σε ένα τέτοιο προσκλητήριο κινητοποίησης των θεσμών και των δημοκρατικών κομμάτων, προκειμένου να μετρηθούν οι παρόντες και να αναμετρηθούν όλοι με τις ευθύνες τους.

Τους απόντες θα τους κρίνουν αυστηρά η ιστορία και ο λαός... 

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου