Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

Αυτή είναι η πρόταση ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος...!!!

ΝΤΕΛΟ ΕΙΧΕ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΣΤΟ ΜΕΞΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΟΥΑΔΟΡ


Συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό μνημόνιο χωρίς χρηματοδότηση και με μετάθεση της συζήτησης για το χρέος μετά το τέλος του προγράμματος, είναι η φόρμουλα που προαναγγέλλει η Κριστίν Λαγκάρντ.
Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Handelsblatt, η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ξεκαθάρισε ότι «Το ΔΝΤ θα είναι σε θέση να συμμετάσχει επί της αρχής στο πρόγραμμα διάσωσης αλλά «η εκταμίευση κεφαλαίων θα εξακολουθήσει να συνδέεται με την έγκριση της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους».
Είπε μάλιστα ότι είναι σε θέση να παράσχει στους ευρωπαίους πιστωτές της Ελλάδας, περισσότερο χρόνο προκειμένου να διευθετηθεί το θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, χωρίς όμως να υπάρξει στο μεσοδιάστημα αυτό κάποια εκταμίευση κεφαλαίων προς την χώρα μας.

Αντίστοιχο μοντέλο είχε εφαρμοστεί το 1986 στο Μεξικό αλλά και στο Εκουαδόρ.
Ως πιθανότερο «αντίμετρο» είναι η παροχή λίγο μεγαλύτερης δόσης στην Ελλάδα, δηλαδή αντί για 7,2 δις ευρώ, θα λάβει 9,5 δις. ενώ θα διευκολυνθεί η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές, ακόμα και αν η ποσοτική χαλάρωση δεν δοθεί άμεσα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Τα «αντίμετρα» αυτά θα αμβλύνουν την... ψυχρολουσία για την ελληνική κυβέρνηση που προσδοκούσε να συνεχίσει το αφήγημα για την ελάφρυνση χρέους και πιθανόν θα τη διευκολύνουν να το διαχειριστεί επικοινωνιακά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου