Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

Καμία αντίσταση δεν προέβαλε η Πόλα Ρούπα - Πού κρυβόταν (φωτό)...!!!

Χωρίς αντίσταση συνελήφθη στις 6:10 τα ξημερώματα της Πέμπτης, σε επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής, με τη συνδρομή των ΕΚΑΜ, 

 η καταζητούμενη Πόλα Ρούπα, σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη και μέλος του Επαναστατικού Αγώνα σε περιοχή των Νοτίων προαστίων.
Εκτός από την 48χρονη Ρούπα, συνελήφθη και μια 25χρονη γυναίκα, σε δεύτερη επιχείρηση των Αρχών, στο σπίτι της στο Μπραχάμι, στην οδό Ανανασίου Διάκου, που την υπέθαλπε, ενώ ερευνάται τυχόν συμμετοχή της σε ληστείες που είχε διαπράξει η Ρούπα σε τράπεζα στη Μαλαισίνα και στο νοσοκομείο "Σωτηρία".

Η Πόλα Ρούπα είχε βρει καταφύγιο σε σπίτι στην οδό Ζαΐμη 14 στην Ηλιούπολη. Μαζί της ήταν και το παιδί της. Η εμφάνισή της ήταν εντελώς διαφορετική, αδυνατισμένη και με ξανθά μαλλιά. Στο σπίτι που διέμενε βρέθηκε και ένα όπλο. 
Οι δυο γυναίκες έχουν ήδη μεταφερθεί στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία και εξετάζονται.

Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Ανακοίνωση για τη σύλληψη της καταζητούμενης Πόλα Ρούπα, συντρόφου του Νίκου Μαζιώτη εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ.
Ολόκληρη η ανακοίνωση:
«Πρωινές ώρες σήμερα, 5/1/2016, συνελήφθη σε περιοχή της Αττικής από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, η 48χρονη αναζητούμενη Πόλα Ρούπα, διωκόμενη με δικαστικές αποφάσεις ως μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας».

Αυτό είναι το κρησφύγετο της Ρούπα:



Το who is who της Πόλα Ρούπα

Γεννημένη το 1969 στην Καλαμάτα, η Πόλα Ρούπα έγινε γνωστή στους κύκλους της ασφάλειας το 1995, όταν μαζί με τον Νίκο Μαζιώτη, μετέπειτα αρχηγό της τρομοκρατικής οργάνωσης, Επαναστατικός Αγώνας, συνελήφθη μαζί με 500 ακόμη άτομα, για επεισόδια στο Πολυτεχνείο, εκεί ήταν άλλωστε που γνώρισε και τον σύντροφό της με τον οποίον συνδέθηκαν ερωτικά και απέκτησαν και έναν γιο.
Ήταν η γυναίκα που έγραφε τα μανιφέστα και τις προκηρύξεις του Ε.Α, είναι η γυναίκα που μετά την σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη, εκτιμάται απο αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ πως θέλει να δημιουργήσει έναν νέο πυρήνα αντάρτικου πόλης.
Η επανεμφάνισή της, τάραξε τα λιμνάζοντα ύδατα στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία. Η ληστεία με λεία 180.000 ευρώ από τράπεζα στην Μαλεσίνα, έφερε την υπογραφή της. Ο λόγος, η επιχείρηση και η διαφυγή όλα συγκλίνουν στο όνομά της. Αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής  εκτιμούν πως η ληστεία είχε στόχο «να γεμίσει το επαναστατικό ταμείο». Η Πόλα Ρούπα άλλωστε είναι πολύπειρη στο αντάρτικο πόλης, ως μέλος του Επαναστατικού Αγώνα είχε ενεργό συμμετοχή σε 15 επιθέσεις.
Η Ρούπα «εξαφανίστηκε» μαζί με το παιδί της, αμέσως μετά την σύλληψη Μαζιώτη στο Μοναστηράκι, μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς.
Υπενθυμίζεται πως η καταζητούμενη Πόλα Ρούπα, ήταν επικηρυγμένη για 1 εκατ. ευρώ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου