Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου 2017

«Η Ιταλία ίσως βγει από την ευρωζώνη»... !!!

Το γερμανικό οικονομικό ινστιτούτο Ifo εκτιμά ότι αν δεν βελτιωθεί η οικονομική κατάσταση στην Ιταλία, οι πολίτες της ίσως ζητήσουν να βγουν από την ευρωζώνη.

Ο...
επικεφαλής του ινστιτούτου Κλέμενς Φιστ, που μίλησε στη γερμανική εφημερίδα Tagesspiegel, ανέφερε πως δύσκολα το γερμανικό κοινοβούλιο θα εγκρίνει ένα πρόγραμμα διάσωσης για την ιταλική οικονομία.

Σύμφωνα με τον Κλέμενς Φιστ, «το επίπεδο ζωής στην Ιταλία παραμένει ίδιο από το 2000. Αν αυτό δεν αλλάξει, οι Ιταλοί θα πουν ότι δεν επιθυμούν να παραμείνουν στην ευρωζώνη».


Επιπλέον, ανέφερε, αν το γερμανικό κοινοβούλιο κληθεί να εγκρίνει ένα σχέδιο διάσωσης για την ιταλική οικονομία, δύσκολα θα περάσει.

Όπως υποστήριξε ένα τέτοιο σχέδιο, θα υποβάλει τους Γερμανούς φορολογούμενους σε κινδύνους, το μέγεθος των οποίων «δεν γνωρίζουμε και δεν μπορούμε να ελέγξουμε».

Αυτές οι δηλώσεις έρχονται μετά την προσπάθεια της ιταλικής κυβέρνησης να διασώσει την τράπεζα Monte dei Paschi di Siena (BMPS.MI), η οποία αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, το έλλειμμά της έχει εκτοξευθεί και στερείται ρευστότητας.

Το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας έχει ήδη εκφράσει ανησυχία σχετικά με τα σχέδια της Ιταλίας να διασώσει το τρίτο μεγαλύτερο πιστωτικό ίδρυμα της χώρας, τονίζοντας πως η Ρώμη οφείλει να τηρήσει τους ευρωπαϊκούς κανόνες...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου