Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου 2016

Συγκλονίζει η έκκληση των πιλότων του Tupolev: Κρατηθείτε... πέφτουμε - Όλα τα σενάρια της τραγωδίας...!!!

Νέες πληροφορίες φέρνουν το ενδεχόμενο της τρομοκρατικής επίθεσης στο Tupolev όλο και πιο μακριά, καθώς, σύμφωνα με μαρτυρίες,  

οι πιλότοι του αεροσκάφους αντελήφθησαν τον κίνδυνο συντριβής και απηύθυναν δραματική έκκληση στους επιβάτες...
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν πηγές που μίλησαν στο Ιντερφαξ οι πιλότοι του μοιραίου αεροσκάφους είναι πολύ πιθανόν να είχαν αντιληφθεί τον κίνδυνο συντριβής και ειδοποίησαν τους επιβάτες.
Όπως τονίζουν οι μαρτυρίες, οι πιλότοι τους είπαν:

Την ίδια στιγμή, λίγες ώρες μετά τις πληροφορίες που ήθελαν τα περισσότερα θύματα της τραγωδίας του Tupolev να φορούσαν σωσίβια, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας το διεύψευσε, τονίζοντας ότι ''πρόκειται για αισχρούς υπαινιγμούς, απολύτως αναληθείς''. 
Μια πηγή προσκείμενη στις έρευνες είχε δηλώσει νωρίτερα στο πρακτορείο RIA Novosti ότι ορισμένα από τα θύματα βρέθηκαν να φορούν σωσίβια.
"Όλες οι φήμες, από ανώνυμες πηγές, ότι οι επιβάτες του αεροσκάφους Tu-154 φορούσαν σωσίβια είναι αισχροί υπαινιγμοί, απολύτως αναληθείς" τόνισε στην ανακοίνωσή του το υπουργείο.
"Από τις πρώτες ώρες της τραγωδίας το υπουργείο Άμυνας και οι άλλες ομοσπονδιακές υπηρεσίες παρέχουν στα μέσα ενημέρωσης διεξοδική και αμερόληπτη πληροφόρηση σχετικά με την πρόοδο στις έρευνες", πρόσθεσε.

Εντοπίστηκαν συντρίμμια

Μεγάλα συντρίμμια του ρωσικού στρατιωτικού αεροσκάφους Tu-154 που συνετρίβη την Κυριακή στη Μαύρη Θάλασσα, εντόπισαν βατραχάνθρωποι σε απόσταση περίπου 1,5 χιλιομέτρου από τις ακτές του Σότσι.
Σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές που διεξάγουν τις έρευνες, τέσσερα κομμάτια του αεροσκάφους βρίσκονται σε βάθος 27 μέτρων και το ένα από αυτά έχει μήκος τεσσάρων μέτρων. Τα σωστικά συνεργεία εξετάζουν το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσουν πλωτό γερανό για να ανασύρουν στην επιφάνεια.
Αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι βρέθηκε ακέραια η άτρακτος, όμως η πληροφορία αυτή διαψεύστηκε στη συνέχεια.

Μία πηγή προσκείμενη στις έρευνες είχε πει στο πρακτορείο RIA Novosti ότι πολλά από τα θύματα της αεροπορικής τραγωδίας που ανασύρθηκαν από τη θαλάσσια περιοχή φορούσαν σωσίβια.
"Άνθρωποι με σωσίβια, ετοιμάζονταν για εκκένωση" είπε η πηγή αυτή, διευκρινίζοντας όμως ότι δεν βρέθηκαν σωσίβια και στα 11 πτώματα που έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής από τη θάλασσα.

Τα σενάρια που εξετάζουν οι αρχές

Τέσσερις εκδοχές εξετάζουν ως πιθανότερες οι αρχές για τη συντριβή του ρωσικού στρατιωτικού αεροσκάφους στη Μαύρη Θάλασσα, μεταξύ των οποίων είναι η τεχνική βλάβη και το ανθρώπινο λάθος, ανέφερε σήμερα η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) της Ρωσίας.
Οι ερευνητές εξετάζουν την πιθανότητα να διείσδυσε κάποιο ξένο αντικείμενο στον κινητήρα του Tu-154, να απώλεσε το αεροσκάφος ισχύ λόγω της κακής ποιότητας των καυσίμων, να παρουσίασε μηχανική βλάβη ή να έκανε κάποιο λάθος χειρισμού ο κυβερνήτης του.
Σύμφωνα με την FSB, έχουν βρεθεί αυτόπτες μάρτυρες της τραγωδίας και έχουν κληθεί να καταθέσουν. Υπάρχει επίσης ένα βίντεο, τραβηγμένο από κάμερα στο παρμπρίζ αυτοκινήτου, το οποίο εξετάζεται.
"Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν αποδείξεις ή ενδείξεις που να αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο μιας τρομοκρατικής ενέργειας ή δολιοφθοράς", πρόσθεσε η υπηρεσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου