Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

Καψόνι των Ευρωπαίων για τις παροχές Τσίπρα-Έγγραφη... μετάνοια στέλνει η Αθήνα...!!!

Γραπτές δεσμεύσεις ότι «δεν θα επαναληφθεί» o «μποναμάς» ζητούν από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, οι συνεργάτες των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, 

για να κλείσει χωρίς άλλες συνέπειες η συζήτηση για την μονομερή ενέργεια της εξαγγελίας Τσίπρα για την παροχή του «μποναμά» στους συνταξιούχους.

Το Euroworking Group συνεδριάζει και πάλι σήμερα (μέσω τηλεδιάσκεψης) καθώς χθες, Τρίτη, δεν δέχτηκε τις προφορικές διαβεβαιώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη ότι πρόκειται για εφάπαξ παροχή.



Και η Αθήνα σπεύδει αποστέλλοντας σήμερα, Τετάρτη επιστολή- διαβεβαίωση στα κράτη προκειμένου να δοθεί το σήμα στον Eυρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) για το ξεπάγωμα της εφαρμογής των μέτρων για το χρέος.
Κάποιες πλευρές όμως (μεταξύ των οποίων η Γερμανία) λέγεται πως ζητάνε από τώρα και ισοδύναμα μέτρα, σε περίπτωση που τον Απρίλιο διαπιστωθεί ότι η παροχή επηρεάζει τους δημοσιονομικούς στόχους του προγράμματος.
Επιπλέον ζητάνε να μην «ξεπαγώσουν» τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους έως τον Φεβρουάριο τουλάχιστον -αν και έως τότε θα συνεχίζεται ακόμη όπως φαίνεται και η μακρά διαπραγμάτευση για την β΄αξιολόγηση.

Συμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών στην συνεδρίαση του Euroworking Group εξετάστηκαν πιθανές εναλλακτικές λύσεις προκειμένου να ξεμπλοκάρουν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος.
Ειδικότερα όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές στην τηλεδιάσκεψη του EWG ανταλλάχθηκαν απόψεις πάνω στις πιθανές συνέπειες που τυχόν θα έχουν τα πρόσφατα μέτρα που αποφάσισε η ελληνική κυβέρνηση, στην εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος. 


parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου