Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

Νέο μήνυμα Μητσοτάκη για υπερκομματική κυβέρνηση...!!!

του Τάσου Τσιφόρου 

Σταθερά και, όσο περνάει ο χρόνος με μεγαλύτερη ένταση, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στέλνει το μήνυμα ότι η επόμενη κυβέρνηση 

που θα συγκροτήσει θα σπάει το κατεστημένο και θα περιλαμβάνει και πολλά στελέχη εκτός κόμματος.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά από μία περίοδο προσαρμογής και ισορροπιών μοιάζει αποφασισμένος να βάλει το δικό του στίγμα στο κόμμα και στο επόμενο κυβερνητικό σχήμα, χωρίς να αναλώνεται σε εσωκομματικούς χειρισμούς. Άλλωστε, το εσωκομματικό του πεδίο μοιάζει ανέφελο.
Παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει (και ούτε θα μπορούσε άλλωστε να υπάρξει) απόλυτη ταύτιση στις θέσεις και τους χειρισμούς, ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στέλνει σταθερά το μήνυμα στήριξης προς τον Πρόεδρο του κόμματος ενώ και ο έτερος πρώην αρχηγός Αντώνης Σαμαράς, στις παρεμβάσεις του, φροντίζει – ακόμη κι όταν είναι σαφής η διαφορετική του προσέγγιση σε κάποια θέματα – να υπογραμμίζει την ανάγκη ενίσχυσης των τάξεων της Ν.Δ.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Μητσοτάκης θέλει να ενισχύει το μήνυμα ότι η Ν.Δ. μπορεί να αποτελέσει τον υποδοχέα όλου του μετριοπαθούς, εκσυγχρονιστικού, αντισύριζα ακροατηρίου, προαναγγέλλοντας ότι αυτό το μέτωπο θα εκφραστεί και στην κυβέρνηση.
«Η δική μου δουλειά» τόνισε χαρακτηριστικά χθες ο κ. Μητσοτάκης από τη Θράκη «είναι το επόμενο κυβερνητικό σχήμα. Και δεν αναφέρομαι μόνο σε Υπουργούς αλλά και σε Γενικούς Γραμματείς. Θα επιλέξω τους καλύτερους. Η Εθνική Ελλάδος θα πρέπει να έρθει να παίξει μπάλα, την επόμενη μέρα, στο γήπεδο της ανόρθωσης της Ελλάδος. Αυτή είναι η δική μου δουλειά. Αυτό πρέπει να εξασφαλίσω. Όλοι αξιολογούνται. Όλοι κρίνονται. Κανείς δεν είναι αλάθητος»!
Την ίδια στιγμή που ο Πρόεδρος της Ν.Δ. στέλνει τα εν λόγω μηνύματα, στο γαλάζιο μηχανισμό η σχετική προεργασία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Το μητρώο στελεχών που δημιουργήθηκε είναι έτοιμο να δώσει τους πρώτους καρπούς καθώς όπως αφήνει να εννοηθεί η εντεταλμένη σύμβουλος του Κυρ. Μητσοτάκη για το συγκεκριμένο θέμα Ρεβέκκα Πιτσίκα.
Στις επιτροπές αξιολόγησης στελεχών υπάρχουν ήδη 1.300 ολοκληρωμένα βιογραφικά ενώ 30 – 40 κατά πληροφορίες στελέχη όχι μόνον έχουν ήδη αξιολογηθεί και αναμένεται να ανακοινωθούν ως υποψήφιοι στις γαλάζιες λίστες. Το εν λόγω μητρώο, πάντως, δεν «παράγει» μόνον υποψήφιους βουλευτές, έστω κι αν ο κ. Μητσοτάκης δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην εικόνα ανανέωσης που θα δίνουν τα γαλάζια ψηφοδέλτια. Από το ίδιο μητρώο αναμένεται να προκύψουν και αρκετά από τα στελέχη που θα αναλάβουν να τρέξουν την κρατική μηχανή. Άλλωστε, η ανάγκη δεν είναι μικρή καθώς εκτιμάται ότι απαιτούνται περίπου 400 στελέχη για το στενό πυρήνα της κρατικής μηχανής (θέσεις γενικών και ειδικών γραμματέων, επικεφαλής οργανισμών) ενώ στην πλήρη έκτασή του το οργανόγραμμα του στενού και ευρύτερου δημοσίου τομέα, όπου το κράτος έχει λόγο, ανέρχεται σε περίπου 4.000 άτομα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου