Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

Νίκος Φίλης: "Στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ οργανώθηκε το συμβόλαιο της πολιτικής μου εξόντωσης με την συνέντευξη Ιερώνυμου"...!!!

Ολοκληρώθηκε η τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο Παιδείας, με τον Νίκο Φίλη να παραδίδει το χαρτοφυλάκιό του στον νέο υπουργό, Κώστα Γαβρόγλου.  

Ο κ. Φίλης παρέδωσε με πολλές αιχμές εκφράζοντας την δυσαρέσκειά του με αυτό τον τρόπο για την απομάκρυνσή του από το συγκεκριμένο υπουργείο, αλλά και από τον σχεδιασμό που είχε στο προγραμματίσει.Μεταξύ άλλων ο κ. Φίλης σημείωσε χαρακτηριστικά : Αλίμονο στον υπουργό που αυταπατάται με την μονιμότητα μιας θέσης. 

Σχετικά με την απομάκρυνσή του ο κ. Φίλης ανέφερε ότι παρά τις επιθέσεις που δέχτηκε βρήκε πολλούς συμπαραστάτες και παρά το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας του πρότεινε να αναλάβει άλλο υπουργείο ο ίδιος δεν δέχτηκε.
Σχετικά με τον Ιερώνυμο ανέφερε: «Παρά το γεγονός ότι οι σχέσεις μου με την Εκκλησία εδειξαν ότι ομαλοποιήθηκαν πριν από λίγες ημέρες στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ οργανώθηκε το συμβόλαιο της πολιτικής μου εξόντωσης μετά την συνέντευξη Ιερώνυμου». Ο κ. Φίλης έκανε λόγο για επικίνδυνη ρητορική που αν επικρατήσει θα διχάσει την χώρα μας. Το θέμα αυτό όμως δεν αφορά μόνο εμένα ή τον πρωθυπουργό, αλλά το σύνολο της πολιτικής της χώρας. Δεν πρέπει να επιτραπεί στην εκκλησία με την στήριξη των τηλεοπτικών σταθμών, να αξιώνει την απομάκρυνσή μου από το υπουργείο. Άραγε πότε θα σταματήσει να συνυπάρχει η Εκκλησία στο ίδιο υπουργείο με το υπουργείο Παιδείας; « 
Κάνοντας έναν απολογισμό του έργου του ο κ. Φίλης αναφέρθηκε στα βήματα που έγιναν στο υπουργείο του κατά την διάρκεια της θητεία του και τις αλλαγές θέλησε να προωθήσει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου