Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

Τελευταίες δημοσκοπήσεις: Δύο μονάδες μπροστά ο Ν.Τραμπ - Παραμένει «αουτσάιντερ»...!!!


του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Αύριο ξεκινάνε στις ΗΠΑ οι εκλογές για την ανάδειξη Προέδρου και η τελευταία δημοσκόπηση της IBD δείχνει τον Ν.Τραμπ να προηγείται της Χίλαρι Κλίντο με δύο ποσοστιαίες μονάδες  

σε αυτούς που έχουν αποφασίσει ότι θα ψηφίσουν και ποιον θα ψηφίσουν με δύο όμως πολυ΄σημαντικές λεπτομέρειες:
Αυτοί που θα ψηφίσουν τελευταία στιγμή είναι πολλοί και απρόβλεπτοι, δεν έχουν καταγραφεί και θεωρούνται «βουβή ψήφος» που όλοι θα την μάθουν ξαφνικά το βράδυ της αμερικανικής Τρίτης.
Όμως θεωρείται βέβαιο ότι θα είναι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό καθώς την Τρίτη είναι εργάσιμη ημέρα και θα ψηφίσουν πολλοί άνεργοι και νεαροί στους οποίους ο ευθύς λόγος του Ν.Τραμπ έχει μεγάλη απήχηση και συγκεντρώνει μεγαλύτερες πιθανότητες να τους κινητοποιήσει παρά ο «ξύλινος» και από σημειώσεις λόγος της Χίλαρι Κλίντον.
Η δεύτερη λεπτομέρεια έχει να κάνει με την εταιρεία δημοσκοπήσεων την IBD. Θεωρείται ίσως η μόνη εταιρεία η οποία προβλέπει ακριβώς τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών όπως απιδείχτηκε στις προηγούμενες αναμετρήσεις.
Η σημερινή της πρόβλεψη έχει προκαλέσει ανησυχία στους Δημοκρατικούς ιδιαίτερα γνωρίζοντας ότι δεν μπορούν να ξέρουν τι θα γίνει με την «βουβή ψήφο»
Παρόλα αυτά ο Ν.Τραμπ είναι το «αουτσάιντερ» για έναν απλό λόγ. Το βαθύ αμερικανικό κράτος θέλει την Χίλαρι Κλίντον και μόνο αυτή. Πολεμάει κάθε ημέρα το Ν.Τραμπ μέσω του συνόλου των ΜΜΕ, των δημοσκοπικών εταιρειών και με «ανακάλυψη» απίστευτων ιστοριών που θα ήταν γελοίες αν δεν διακυβεύονταν ο πλανήτης σε αυτές τις εκλογές, όπως ότι κάποτε ο Ν.Τραμπ «παρενόχλησε σεξουαλικά» μια πορνοστάρ!
Κανείς δεν γνωρίζει εάν τελικά το Σύστημα θα έχει την επιρροή που οραματίζεται σε όσους αμφιταλαντεύονται για το τι θα ψηφίσουν. Το Brexit έδειξε ότι ο κόσμος αντιδρά πλέον αρνητικά στις υποδείξεις της TV.
Έτσι λοιπόν σύμφωνα με την IBD/TIPP ο Ν.Τραμπ λαμβάνει 43% και η Χ.Κλίντον 41% και το αποτέλεσμα μετρήθηκε καθώς το FBI σε μια διαδικασία «εξπρές» «κουκουλώματος» ανακοίνωσε πάλι ότι η Χ.Κλιντον είναι «καθαρή». Κάτι που δεν έχει καταμετρηθεί αλλά δεν άρεσε σε πολλές χιλιάδες πολιτών καθώς θεωρούν ότι η έρευνα χειραγωγήθηκε από την κυβέρνηση Ομπάμα που ανήκει στο ίδιο κόμμα με την Χ.Κλίντον.
 
Η διαφορά του Ν.Τραμπ είναι η μεγαλύτερη στην συγκεκριμένη εταιρεία τις τελευταίες 20 ημέρες.
 
Ο Φιλελεύθερος Gary Johnson λαμβάνει 6% και η υποψήφια του  Green Party Jill Stein περίπου 2%.
 
Εάν υπήρχαν μόνο δύο υοψήφιοι η Clinton θα προηγούνταν με 43% έναντι 42% του Trump, αλλά με ένα 9% να δηλώνει αναποφάσιστο.
 
Η εκλογική επιρροή όμως δίνει στον Trump «αέρα» 2.4 % έναντι της Clinton στη «κούρσα» των τεσσάρων 43.1% έναντι 40.7%.
 
Το ενδιαφέρον όμως είναι ότι στις μετρήσεις της εταιρείας Trump και Clinton ήταν ισόπαλοι για 4 ημέρες μέχρι την Παρασευή αλλά από το Σάββατο ο Trump προηγείται και την Κυριακή επέκτεινε το πλεονέκτημά του.
 
Αυτό δείχνει ότι την τελευταία ημέρα τον βρίσκει να έχει νικητήριο «ρεύμα». Προβλέπεται μια πολύ ενδιαφέρουσα Τρίτη. To επαναλαμβάνουμε η IBD περηφανεύεται ότι είναι η ακριβέστερη εταιρεία δημοσκοπήσεων.

poll_110716
/ pronews.gr
 
 

pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου