Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

Πότε κληρώνει το νέο κυβερνητικό σχήμα - Οι δύο εισηγήσεις στον Αλέξη Τσίπρα...!!!

Από μέρα σε μέρα πηγαίνει η ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος, ειδικά με τη δημοσίευση των Προεδρικών Διαταγμάτων για τη δημιουργία των νέων υπουργείων το βράδυ της Δευτέρας.

 Οι αποφάσεις του Αλέξη Τσίπρα είναι σε μεγάλο βαθμό ειλημμένες για τα πρόσωπα που θα απαρτίζουν τη νέα κυβέρνηση, ειδικά μετά τις συναντήσεις που είχε με στελέχη της κυβέρνησης.
Εκείνο που απομένει, είναι να αποφασιστεί το πότε θα ανακοινωθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες στο γραφείο του πρωθυπουργού υπάρχουν δύο εισηγήσεις για τον ανασχηματισμό.

Η πρώτη εισήγηση λέει ότι ο ανασχηματισμός πρέπει να ανακοινωθεί άμεσα, αφού το «χαρτί» του ανασχηματισμού έχει καεί για την κυβέρνηση σε επίπεδο επικοινωνιακό και πλέον τείνει να καεί και σε επίπεδο ουσίας καθώς ελάχιστες είναι οι αλλαγές που μπορούν να αλλάξουν την κατάσταση των πραγμάτων για την κυβέρνηση. Οπότε πρόκειται για μία εισήγηση που αντιμετωπίζει τον ανασχηματισμό ως μία «τεχνητή αναπνοή» για μία κυβέρνηση που ασθμαίνει.
Και η δεύτερη εισήγηση όμως παίρνει ως δεδομένο ότι το χαρτί του ανασχηματισμού πλέον δεν μετράει για τους πολίτες αφού είναι κάτι το οποίο περιμένουν και δεν θα προκαλέσει ούτε έκπληξη, ούτε αλλαγή του κλίματος. Έτσι οι εμπνευστές της συγκεκριμένης πρότασης, εισηγούνται να πραγματοποιηθεί ο ανασχηματισμός αφού πρώτα δουν πώς εξελίσσεται η αξιολόγηση.
Σε κάθε περίπτωση πάντως, ο χρόνος μετράει αντίστροφα και εναντίον της κυβέρνησης στο θέμα του ανασχηματισμού καθώς αφενός οι υποθέσεις για τα πρόσωπα του νέου κυβερνητικού σχήματος έχουν εξαντληθεί, οπότε ελάχιστες είναι οι πιθανότητες για κάποια έκπληξη και αφετέρου οι εξελίξεις με τις διαπραγματεύσεις και την αξιολόγηση περιορίζουν τη δυνατότητα κινήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου