Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2016

Ντράγκι: Προς το συμφέρον της Ευρωζώνης...να υπάρξει λύση στο ελληνικό χρέος...!!!

Είναι προς το συμφέρον της Ευρωζώνης, πόσο μάλλον της Ελλάδας, να υπάρξει λύση για το ελληνικό χρέος, δήλωσε σήμερα ενώπιον της Ευρωβουλής, ο...
πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι.
Η σαφέστατη τοποθέτηση του Ντράγκι είχε τη μορφή απάντησης σε ερώτηση του ευρωβουλευτής Γιώργου Κύρτσου, στη διάρκεια της συνεδρίασης της επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Ευρωβουλής.

Σύμφωνα με τον Ιταλό πρόεδρο της ΕΚΤ, στις συζητήσεις που γίνονται στο πλαίσιο της εξέτασης του ελληνικού προγράμματος είναι σαφές ότι υπάρχουν πολλές επιφυλάξεις για το δημόσιο χρέος της Ελλάδας.«Είναι προς το συμφέρον της Ευρωζώνης, πόσο μάλλον της Ελλάδας, να υπάρξει μια λύση, βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα για το ελληνικό χρέος. Στις 7 Νοεμβρίου, στη συνεδρίαση του Εurogroup, προετοιμάστηκαν τα πρώτα μέτρα, ελπίζουμε ότι θα συμφωνηθούν στην επόμενη (5 Δεκεμβρίου), θέλουμε μια λύση που θα διασφαλίζει την βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους της Ελλάδας» σημείωσε ο Ντράγκι.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση του ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδημούλη ο Πρόεδρος της ΕΚΤ είπε ότι έχει σημειωθεί μεγάλη τον ελληνικό λαό τους τελευταίους μήνες και είναι πολύ σημαντικό να μην διαταράξουμε αυτή την πρόοδο.

«Το καλύτερο είναι να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση και υπάρχουν καλές προοπτικές προς αυτή την κατεύθυνση», υπογράμμισε προσθέτοντας ότι «είναι σημαντικό να μην χαθεί το μομέντουμ»...

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου