Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Κάλπες με το καλό ή με το άγριο... !!!

Τάσος Παππάς

«Αν δεν πάει ο Τσίπρας σε εκλογές, θα γίνει Παπανδρέου Νο2 και είναι μόλις 42 ετών. Θα εξαερωθεί». Η δήλωση...
ανήκει στον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κωστή Χατζηδάκη.

Θα μπορούσε να είχε γίνει από τον άλλο αντιπρόεδρο του κόμματος, τον Αδ. Γεωργιάδη, ή από διάφορους θερμοκέφαλους της Ν.Δ. αλλά δεν την περιμέναμε από τον συνήθως μετρημένο κ. Χατζηδάκη. Υπάρχουν δύο τρόποι να διαβάσεις τη συγκεκριμένη δήλωση:


- Ο αθώος: Αν ο Τσίπρας αργήσει και δεν πάει σε πρόωρες εκλογές εδώ και τώρα, κινδυνεύει να συντριβεί και να εξαφανιστεί κι αυτός και το κόμμα του, όπως συνέβη με τον Γιώργο Παπανδρέου και το ΚΙΔΗΣΟ (εκτός Βουλής), όπως συνέβη (λιγότερο επώδυνα) και με το ΠΑΣΟΚ που, παρά την αλλαγή ηγεσίας και τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση συνεργασίας με τη Ν.Δ., μόλις και μετά βίας μπήκε στη Βουλή και σήμερα βολοδέρνει. Αυτή είναι η ήπια και ανιδιοτελής... μετάφραση της λέξης «εξαερωθεί».

- Ο απειλητικός: Πρέπει να κάνει αμέσως εκλογές με δική του πρωτοβουλία. Εντάξει, θα τις χάσει αλλά θα κρατήσει δυνάμεις που θα επιτρέψουν και στον ίδιο και στον ΣΥΡΙΖΑ να επιβιώσουν αξιοπρεπώς και ίσως, κάποτε στο μέλλον, να ξαναβρεθούν στο προσκήνιο.

Γιατί αν δεν πάρει αυτήν την απόφαση μόνος του με το καλό, υπάρχει και το άγριο: να υποχρεωθεί να προσφύγει στις κάλπες γιατί θα έχει χάσει τη δεδηλωμένη ύστερα από κάποιο κοινοβουλευτικό πραξικόπημα σαν κι αυτό που οργανώθηκε από ντόπιες και ξένες δυνάμεις εναντίον του Γ. Παπανδρέου και προκάλεσε την ανατροπή του το 2012. Αυτό είναι το σήμα προειδοποίησης που ενσωματώνεται στη λέξη «εξαερωθεί».

Θέλω να πιστεύω ότι ο κ. Χατζηδάκης δεν είχε στο μυαλό του τη δεύτερη εκδοχή. Νεοφιλελεύθερος είναι ο άνθρωπος, δεν είναι οπαδός των ανώμαλων λύσεων.

Αυτό τουλάχιστον συνάγεται από τη διαδρομή του στην πολιτική ζωή του τόπου. Ωστόσο, οφείλουμε να παρατηρήσουμε πως η πρεμούρα για την εξουσία που έχει πιάσει τους πάντες στη Ν.Δ. (και όχι μόνο) είναι πολύ κακός σύμβουλος. Φοβάμαι ότι θα τους βάλει στον πειρασμό να ερωτοτροπήσουν με πρακτικές κάθε άλλο παρά κοινοβουλευτικές. Για τη σωτηρία της πατρίδας, βεβαίως βεβαίως.

Αλλωστε, το λένε στη Ν.Δ. (σοβαροί και έξαλλοι), το λένε στα άλλα κόμματα (σοβαροί και έξαλλοι), το είπε και ο προσεκτικός σε τέτοιου τύπου ζητήματα Κ. Σημίτης: «Ο Τσίπρας έχει γαντζωθεί στην εξουσία και δεν εννοεί να τα παρατήσει». Λες και απευθύνονται σε μυαλοφυγόδικους. Ούτε δύο χρόνια δεν έχει ο Τσίπρας στη διακυβέρνηση της χώρας.

Τον κατηγορούν για εξουσιομανία κόμματα και προσωπικότητες που κυβέρνησαν επί σαράντα χρόνια και έχουν βαριά ευθύνη για τη χρεοκοπία της και για το καθεστώς σκληρής επιτροπείας που της έχει επιβληθεί. Λίγη σεμνότητα δεν θα έβλαπτε. Τις παρενθέσεις τις ανοίγουν και τις κλείνουν οι πολίτες. Οταν το θέλουν. Αν το θέλουν...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου