Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Σχέδιο απόδρασης Τσίπρα βλέπει η Νέα Δημοκρατία...!!!

του Τάσου Τσιφόρου 

Η αναφορά του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, η πρώτη μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015, στο ενδεχόμενο εκλογών εφόσον δεν προχωρήσει η β΄αξιολόγηση 

 αλλά και η προσπάθειά του να «φορτώσει» το βάρος της ευθύνης για την πρόωρη κάλπη στους θεσμούς και τη... Νέα Δημοκρατία, οδηγούν τους επιτελείς του κ. Μητσοτάκη στο συμπέρασμα ότι στο Μαξίμου εξετάζουν σενάρια διαφυγής.
Στη Ν.Δ. είναι διάχυτη η ανησυχία για την εξέλιξη της Β' αξιολόγησης και το ενδεχόμενο η Ελλάδα να βρεθεί αντιμέτωπη με μία μακρά εκκρεμότητα, ειδικά σε ένα έτος όπως το 2017 όπου μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες θα έχουν εκλογές.
Προσθέτουν, δε, ότι η αναφορά του κ. Τσίπρα σεκάλπες δεν συνιστά τίποτε άλλο παρά παραδοχή της μειωμένης πολιτικής του επιρροής και, παράλληλα, απόδειξη του βασικού επιχειρήματος της Ν.Δ. ότι δηλαδή η ασυνέπεια και αναξιοπιστία της κυβέρνησης αποτελεί τροχοπέδη για την υλοποίηση της συμφωνίας και, ταυτόχρονα, αιτία περαιτέρω βύθισης της οικονομίας.
Ο κ. Μητσοτάκης μεταβαίνει σήμερα, για διήμερη περιοδεία, στην Ήπειρο ενώ τη Δευτέρα πετάει για Βουλγαρία και Σερβία, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του για την καλλιέργεια προσωπικών σχέσεων με τους ηγέτες των γειτονικών χωρών, ειδικά σε μία περίοδο που πολλά είναι τα ανοικτά μέτωπα στα εθνικά.
Κυρίως, όμως, η προσοχή της ηγετικής ομάδας στρέφεται πλέον εμφανώς στην εκλογική προετοιμασία, καθώς θεωρούν πιθανό το ενδεχόμενο ο Πρωθυπουργός να επιδιώξει έναν ακόμη εκλογικό αιφνιδιασμό. Πέραν της προεργασίας σε επίπεδο συνδυασμών και των θετικών μηνυμάτων που έρχονται από τις αρχαιρεσίες σε επαγγελματικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις, το κύριο βάρος της προσπάθειας θα πέσει, ευλόγως, στον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη ο οποίος θα συνεχίσει τον κύκλο περιοδειών του στην Ελλάδα. Τόσο από τα Ιωάννινα απόψε όσο και στη συνέχεια από τις υπόλοιπες περιοχές που θα επισκεφτεί το μήνυμα θα είναι σαφές: πρώτον η πολιτική αλλαγή, προκειμένου να διαφυλαχθούν τα εθνικά συμφέροντα τόσο σε επίπεδο οικονομίας όσο και στα εθνικά θέματα και δεύτερον κλιμάκωση του διλήμματος προς τους πολιτικά άστεγους ψηφοφόρους του κέντρου προκειμένου να πυκνώσουν τις γραμμές της Ν.Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου