Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Πόλεμο με όλα τα μέσα κατά του Μητσοτάκη αποφάσισε η κυβέρνηση - Το blame game της αξιολόγησης...!!!

τουΣεραφείμ Νικολάο

Ο κύβος έχει, ως φαίνεται, ριφθεί και το Μέγαρο Μαξίμου έχει αποφασίσει ολοκληρωτικό πόλεμο κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη. Όχι κατά της Νέας Δημοκρατίας, κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν λόγους να πιστεύουν ότι οι πολίτες δεν πρόκειται ποτέ να εμπιστευθούν τον κ. Μητσοτάκη για σειρά λόγων, τους οποίους  πάντως η κυβέρνηση θα φροντίζει να ...υπενθυμίζει συχνά πυκνά. Με τον τρόπο αυτό, η κυβέρνηση προσδοκά διπλό όφελος: αφενός θα επιφέρει πλήγματα στο προσωπικό κύρος του προέδρου της ΝΔ, αφετέρου ο αντίπαλός της δεν θα έχει κάτι να απαντήσει στα συγκεκριμένα ζητήματα. 

Επίθεση, λοιπόν, κατά μέτωπο στον Κυρ. Μητσοτάκη, σε υψηλούς, υψηλότατους τόνους. Μια γεύση από τη νέα κυβερνητική τακτική πήραμε από το χθεσινοβραδινό non paper 1.000 λέξεων. Εκεί, κάπου ανάμεσα στα άλλα, σημειωνόταν και αυτό: «Δεν είναι τυχαίο -κατά το συντάκτη του σημειώματος πάντα- ότι στην ομιλία του (σ.σ. στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ) δεν βρήκε μια λέξη να πει για την φοροδιαφυγή. Στήριξε, δηλαδή, την κοινωνική του τάξη», καταλήγει το ...δηλητηριώδες σχόλιο του Μεγάρου Μαξίμου.
Ενώ διαρκώς η κυβέρνηση θα θυμίζει στους πολίτες ότι και οι δύο πολιτικοί άνδρες (Τσίπρας –Μητσοτάκης) έχουν σαφή ταξική αναφορά και στόχευση. Όπως επεσήμαινε το χθεσινό non paper, ο πρόεδρος της ΝΔ προτάσσει την καταστροφή του κοινωνικού κράτους, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και την εμπέδωση της εργασιακής ζούγκλας (που το κόμμα του εφάρμοσε), ενώ επιδιώκει να προκαλέσει κοινωνικό αυτοματισμό μεταξύ εχόντων και μη. Επιπλέον, από κυβερνητικής πλευράς, διαρκής θα είναι στο εξής η ταύτιση του Κυρ. Μητσοτάκη με την κυβέρνηση Σαμαρά –Βενιζέλου, της οποίας μέλος ήταν ο ίδιος άλλωστε. 
Επειδή όμως, αυτός ο ολοκληρωτικός πόλεμος δεν γίνεται εν πολιτικώ κενώ, αλλά στην πιο κρίσιμη ώρα της διαπραγμάτευσης (κλείσιμο αξιολόγησης, έναρξη συζήτησης για χρέος), η μεγάλη αυτή εκκρεμότητα για τη χώρα δεν θα μπορούσε να μείνει εκτός της πολιτικής αντιπαράθεσης.
Το σχήμα που έχει επιλέξει η κυβέρνηση, είναι σαφές: Ο Αλ. Τσίπρας είναι ο πολιτικός άνδρας που παλεύει να βγάλει τη χώρα από την κρίση και την επιτροπεία. Ο Κυρ. Μητσοτάκης είναι εκείνος που προσπαθεί, και για λόγους προσωπικής του δικαίωσης όπως υποστηρίζουν από το Μέγαρο Μαξίμου, «να διακοπεί η δεύτερη αξιολόγηση, να μην πετύχουμε την ρύθμιση του χρέους, να μην μπούμε στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) και να οδηγηθούμε σε ένα νέο πρόγραμμα» (απόσπασμα από το non paper). 

Στην πραγματικότητα, ο αρχηγός της ΝΔ έχει πρόγραμμά του το 4ο Μνημόνιο, διατείνεται εδώ και λίγες ημέρες το Μέγαρο Μαξίμου, ενώ τον κατηγορεί ότι είναι σε επικοινωνία με τους πιο σκληρούς των εταίρων μας για την ευόδωση των σκοτεινών σχεδίων του.
Συμπερασματικά; Έκλεισε η αξιολόγηση; Είναι επιτυχία του Αλ. Τσίπρα και της κυβέρνησής του. Δεν έκλεισε η αξιολόγηση; Υπεύθυνος είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Παιχνίδι επίρριψης ευθυνών εξαιρετικά χρήσιμο σε περίπτωση εκλογών...
Άλλωστε, στο non paper των 1.000 λέξεων δεν υπήρχε η παραμικρή αναφορά στα σενάρια πρόωρης προσφυγής στις κάλπες που από προχθές είχαν πλημμυρίσει τον, έντυπο και ηλεκτρονικό, Τύπο...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου