Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Mαραθώνιος Τσίπρα για χρέος και αξιολόγηση...!!!

Επαφές του πρωθυπουργού με Ολάντ,Γιούνκερ, Σούλτς, Μέρκελ

Της Ελένης Καλογεροπούλου

Το θέμα του χρέους θα συζητήσει σήμερα ο πρωθυπουργός στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες. Ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί με τον Ζαν Κλοντ Γιούγκενρ, Φρανσουά Ολαντ και Μάρτιν  Σουλτς, ενώ αύριο ο πρωί θα έχει συνάντηση και με την Άνγκελα Μέρκελ. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Τσίπρας θα διερευνήσει το κατά πόσο η Γερμανική κυβέρνηση προτίθεται να φέρει στην επικαιρότητα το θέμα του χρέους, ακόμη και με μία δήλωση επιβεβαίωσης προθέσεων.  

Πρόθεση του Έλληνα πρωθυπουργού είναι να διαπιστώσει τις προθέσεις των Ευρωπαίων αξιωματούχων σχετικά με αυτό το θέμα, καθώς όπως είναι γνωστό μέχρι το τέλος του χρόνου κι αφού έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση θα πρέπει να ξεκινήσει η συζήτηση για το θέμα του χρέους. Το ζήτημα αυτό άλλωστε συζητήθηκε σε σύσκεψη που έγινε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου, στην οποία συμμετείχαν ο Γιάννης Δραγασάκης, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Γιώργος Χουλιαράκης, ο Γιάννης Σταθάκης, ο Δημήτρης Λιάκος, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και η Όλγα Γεροβασίλη.
Στη σύσκεψη αυτή συζητήθηκε το οργανόγραμμα που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση όλο το επόμενο χρονικό διάστημα, εν όψει μάλιστα της επίσκεψης του Μπαράκ Ομπάμα. Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση προσδοκά από την επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου να υπάρξουν σοβαρά αποτελέσματα καθώς η αμερικανική πλευρά δεν έχει κρύψει καμία στιγμή την πρόθεσή της να βοηθήσει την Ελλάδα στο θέμα του χρέους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου