Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

ΔΝΤ: Νέο πρόγραμμα ή μείωση πλεονασμάτων για να συμμετάσχουμε – Δεν είναι βιώσιμο το ασφαλιστικό...!!!

Επιμένει στις θέσεις του το ΔΝΤ τόσο για το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων όσο και για την βιωσιμότητα του ασφαλιστικού, παρά το γεγονός ότι ψηφίστηκε σχετικός νόμος την άνοιξη.

Ειδικότερα, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο εκπρόσωπος του Ταμείου Τζέρι Ράις, επεσήμανε πως το ασφαλιστικό δεν είναι βιώσιμο καθώς το έλλειμμα του ετησίως αγγίζει το 11% του ΑΕΠ, έναντι 2,5% που είναι ο μέσος όρος στην Ε.Ε. Όπως υπογράμμισε αυτό πρέπει να αντιμετωπιστεί.
Επέμεινε πως για να αποφασίσει το Ταμείο να συμμετάσχει χρηματοδοτικά στο πρόγραμμα είτε να μειωθεί ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος στο 1,5% του ΑΕΠ, είτε να υιοθετηθεί ακόμη ένα πιο φιλόδοξο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων.
 Όπως διευκρίνισε, το ΔΝΤ εκτιμά ότι οι στόχοι των πρωτογενών πλεονασμάτων που έχουν τεθεί στο παρόν πρόγραμμα του ΕSM δεν είναι συμβατοί με τα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί. Επανέλαβε ότι η χρηματοδοτική συμμετοχή του ΔΝΤ προϋποθέτει ένα πρόγραμμα με ρεαλιστικούς στόχους, το οποίο θα συνοδεύεται από ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις και σημαντική ελάφρυνση του Δημοσίου Χρέους.
Εάν όλα αυτά συμβούν τότε το Δ.Σ. του Ταμείου θα μπορέσει να λάβει μία απόφαση για το ελληνικό πρόγραμμα εντός του Δεκεμβρίου, είπε. Μάλιστα όπως ανέφερε ο κ. Ράις τα στελέχη του Ταμείου που βρίσκονται στην Αθήνα, μετέχοντας στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης, διεξάγουν παράλληλες διαπραγματεύσεις για το ζήτημα της χρηματοδοτικής συμμετοχής του Ταμείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου