Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα δεν έχει πρόβλημα χρέους για 10 χρόνια – Είμαι με τη μεριά του Σόιμπλε...!!!

Η Ελλάδα δεν έχει πρόβλημα με την αποπληρωμή χρέους για την επόμενη δεκαετία δήλωσε ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ χτες, Τετάρτη, μιλώντας σε δημοσιογράφους. 

Ξεκαθάρισε δε, πως στη σχετική συζήτηση συντάσσεται με τη γραμμή του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
«Σε βραχυπρόθεσμη φάση, δεν υπάρχει πρόβλημα», είπε ο επικεφαλής του ESM, όπως μεταδίδει η Wall Street Journal. Παρότι το εθνικό χρέος της Ελλάδας βρίσκεται στο 180% του ΑΕΠ, όπως είπε ο ίδιος, «αυτό δεν είναι σχετικό όταν πληρώνεις επιτόκιο 1%». Η Ελλάδα, σύμφωνα με τον Ρέγκλινγκ, αυτή τη στιγμή πληρώνει σχετικά λιγότερα, σε σχέση με άλλες κυβερνήσεις όπως η Γαλλία ή το Βέλγιο, λόγω των φτηνών δανείων που έλαβε από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας.


Ο κ. Ρέγκλινγκ μάλιστα, έλαβε θέση για τη αντιπαράθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη για το πότε θα αρχίσουν οι διαβουλεύσεις για το χρέος. Υπενθυμίζεται πως, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είπε στην Ουάσινγκτον πως το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι το χρέος, αλλά η έλλειψη ανταγωνιστικότητας. Και σε αυτό, ο Ρέγκλίνγκ δήλωσε χαρακτηριστικά:
Είμαι περισσότερο με τη μεριά του Σόιμπλε, παρά με της Λαγκάρντ.
Όπως σχολιάζει η WSJ, η Αθήνα υπέστη πλήγμα και από την απόφαση της ΕΚΤ μέχρι να μην συμπεριλάβει τα ελληνικά ομόλογα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, επικαλούμενη ανησυχίες σχετικά με τη βιωσιμότητα του χρέους.
Ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, έχει καλέσει για λύση στο μέτωπο του ελληνικού χρέους, χωρίς όμως να θέσει κάποιο χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων, ενώ από την πλευρά του το ΔΝΤ έχει ζητήσει από τους Ευρωπαίους να συγκεκριμενοποιήσουν τις μακροπρόθεσμες παρεμβάσεις που προτίθενται να κάνουν για το χρέος το ταχύτερο δυνατό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου